Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen ontkent magisch Red Bull-trucje na verbazing bij Mercedes

Hoe is Red Bull toch zo snel op de rechte stukken en vooral als het de DRS open heeft? Max Verstappen denkt niet dat er iets bijzonders aan de hand is.

Na de GP van Australië was er links en rechts enigszins verbazing over de manier waarop Max Verstappen in de beginfase (terug) voorbij aan Lewis Hamilton ging. De Nederlander gebruikte DRS en leek een enorm snelheidsverschil te hebben. Vooral bij Mercedes was men vocaal. "Red Bull heeft op de rechte stukken een snelheid die mind-boggling is", zo riep teambaas Toto Wolff, terwijl ook Hamilton zelf stomverbaasd was. "Zijn auto is zó snel. Hij haalde me halverwege dat rechte stuk in en binnen no time zat hij al 10 meter voor me", aldus Hamilton na de race in Melbourne. "Ik snap niet hoe ze zo snel kunnen zijn op de rechte stukken, dat is werkelijk gestoord. Zij zijn van een ander niveau." Verstappen zelf ziet geen rare dingen, zo vertelt hij ten overstaan van onder andere RacingNews365 . "Ik ben helemaal niet verrast door onze DRS. Het is voor ons nagenoeg gelijk vergeleken met vorig jaar. Onze auto is vrij efficiënt op de rechte stukken, dat klopt, maar ik hoor mensen praten over magische dingen en trucjes. Daar is geen sprake van."

DRS-grapje

Als we het dan toch over DRS hebben: dit weekend is de langste DRS-zone in Bakoe ingekort vergeleken met vorig jaar, maar Verstappen haalt zijn schouders op en grapt erop los als hij met die informatie wordt geconfronteerd. "Hopelijk hoeven we de DRS dit weekend helemaal niet vaak in te zetten!", zo krijgt hij het aanwezige journaille aan het lachen. "Dat is het doel. Ik weet het niet. De DRS-zone is nog steeds best lang, maar we gaan het zien op vrijdag en de rest van het weekend."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"