Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Max Verstappen

Verstappen ontvangt excuses van Kubica na incident in pitstraat

Tijdens de Braziliaanse GP ging het bijna goed mis voor Max Verstappen, toen Robert Kubica na zijn pitstop terug weg werd gestuurd en op een haar na in aanraking kwam met de Nederlander. De Pool wist op dat moment van niks, maar bood na afloop van de race wel zijn excuses aan.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Williams Racing

Alles leek goed te gaan tijdens de eerste pitstop van Max Verstappen tijdens de Grand Prix van Brazilië. Als reactie op de pitstop van Lewis Hamilton moest de pitstop van de Red Bull-coureur perfect verlopen, zodat hij weer voor de Brit terug op de baan kon komen.

En zo geschiedde, aangezien de pitstop binnen twee seconden was voltrokken. Totdat de Williams-bolide van Robert Kubica, die eveneens een pitstop maakte, pal voor de deur van Verstappen terug de baan op werd gestuurd. De Nederlander moest vol in de ankers om een touche in de pitstraat te voorkomen.

Dat lukte, maar de Red Bull-coureur verloor veel tijd en kwam uiteindelijk achter Hamilton weer terug op de baan. Kubica gaf na de race toe dat hij op het moment zelf helemaal niks door had, maar het incident betreurde hij wel: "Dit had niet mogen gebeuren", zo laat hij optekenen tegenover onder andere Motorsport-Total.

"Toen ik te horen kreeg dat Verstappen heel dicht op me zat, was het al te laat. Ik baal van de situatie, want ik weet hoe vervelend het is als iets gebeurt op het moment dat je vooraan het veld aan het vechten bent om de overwinning. Ik verontschuldig me dan ook, al kon ik er zelf niets aan doen. Ik had geen idee dat hij eraan kwam", aldus de schuldbewuste Williams-coureur na afloop van de Braziliaanse GP.

RN365 Nieuwsdossier Formule 1 GP Brazilië 2019

Volg hier het laatste nieuws over de Formule 1 GP van Brazilië en alle verrichtingen van Max Verstappen.

15 reacties

    Breaking De tien beste F1-coureurs van 2019