Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen ontvangt uitnodiging voor IndyCar-test van VeeKay

Als het aan Rinus VeeKay ligt, dan komt Max Verstappen snel een keer een IndyCar-bolide uitproberen in de Verenigde Staten!

Rinus VeeKay had een vrij weekend terwijl de Formule 1 voor het eerst racete in zijn woonplaats Miami. Natuurlijk kon de Nederlandse IndyCar-coureur het niet laten om een bezoekje te brengen aan de koningsklasse van de autosport en het enorme circus eromheen. Hij werd gespot met onder meer Max Verstappen en kon proeven aan de Formule 1-sfeer, want het afgelopen weekend was het een groot feest. In gesprek met onder meer RacingNews365 wordt hem gevraagd of hij in Miami wat had gezien in de Formule 1 dat hij graag terug wil zien in IndyCar. Kijkend naar het circuit vindt VeeKay de circuits waar hij zelf op racet een stuk leuker. "Als ik kijk naar de baan en de race zelf, dan is racen in IndyCar een meer pure vorm van racen. Er is meer spanning en er zit meer karakter in een IndyCar-race. Dat is altijd wat ik denk als ik de races zie op tv, maar als je er echt zelf bent, dan zie je hele andere fans." "De tickets zijn bijvoorbeeld heel duur, waardoor alles er heel chique uitziet als je er rondloopt. Persoonlijk denk ik dat IndyCar een heel goed product heeft", aldus Van Kalmthout, die tot slot wel een klein verbeterpuntje heeft. "Een ding dat misschien beter kan, is de marketing rond het circuit. Ik was op het vliegveld in Miami en alles draaide daar om Formule 1. Als wij in IndyCar een race hebben in een stad, dan denk ik dat wat extra marketing zijn vruchten af kan werpen."

Verstappen ontvangt uitnodiging

Gevraagd naar zijn relatie met Verstappen, en of hij de regerend wereldkampioen wel eens in een IndyCar wil zien rijden, hapt VeeKay meteen toe. Als het aan hem ligt, dan komt Verstappen eens zijn bolide uitproberen. "Ik ken Max nog uit de karts. Ik zou eigenlijk voor het kartteam van zijn vader gaan rijden, maar daar kwam uiteindelijk niets van omdat Max de overstap maakte naar de single seaters. Dat was, zoals we wel hebben kunnen merken, een hele goede stap voor hem!" "Maar ik zou het zeker geweldig vinden om Max uit te nodigen om een IndyCar-bolide te testen. Ik zou graag willen zien hoe hij het er vanaf brengt en hoe erg zijn schouders pijn doen vanwege het gebrek aan stuurbekrachtiging", lacht Rinus. "Het zou zeker mooi zijn om een uitwisseling te zien tussen de Formule 1 en IndyCar, want in mijn optiek zijn het twee van de beste racecategorieën ter wereld, dus dat zou heel leuk zijn om te zien!", zo sluit de man uit Hoofddorp af.

Viaplay
x
Trucje Verstappen verklaart opzienbarend Red Bull-trucje