© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Verstappen: "Onze simulator is zo goed, daar pakken we winst"

10 nov. 2018 09:00 Ruud Dimmers 0 reacties
Max Verstappen verwacht geen poleposition voor de Grand Prix van Brazilië, maar ziet kansen tijdens de race. Het werk dat hij en het team van Red Bull in de simulator verrichtten moet daarbij de doorslag geven.

Max Verstappen blikte voor de camera's van Ziggo Sport terug op de vrije trainingen van de vrijdag. "Het gevoel was heel goed. Vooral in sector twee, daar waren we vier tienden los van de rest. Dat voelde heel goed aan."

De basis van een succesvol weekend wordt al lang niet meer gelegd op basis van aannames. Een goede voorbereiding is het halve werk en daarbij speelt de simulator van Red Bull een belangrijke rol.

"We spenderen hele dagen in de simulator waarmee we de auto afstellen. Onze simulator is bijzonder goed, ik denk dat er niet veel teams zijn die hun auto af kunnen stellen op de simulator. Het helpt zeker als je de auto goed af kan stellen op de simulator", erkent Verstappen het effect van technologische hulpmiddelen.

Het terugkeren op een circuit voelt direct vertrouwd, ondanks dat het vaak alweer een jaar geleden is dat Verstappen op het circuit reed. "Ik heb normaal gezien maar vijf rondjes nodig op een circuit. Als je dan weer terugkomt op een circuit maak je na een paar rondjes vooral progressie omdat je dan weet hoeveel downforce de auto meer heeft dan een jaar eerder."

Ondanks de snelste tijd tijdens de eerste vrije training heeft Verstappen geen hoge verwachtingen van de kwalificatie. "Ik denk dat we op het laatste rechte stuk drieënhalf tienden nodig hebben. Normaal scoren we een vijfde en zesde positie, maar je weet nooit Als er iemand foutje maakt moet je er staan."

De onweersbuien die vrijdag boven het circuit hingen, maar niet vielen, houden de rest van het weekend stand. Een regenrace behoort tot de mogelijkheden, iets dat Verstappen toejuicht: "In de regen maken we iets meer kans, maar op een droge baan ging het niet verkeerd. Ik wil op ieder circuit, behalve Monaco en Mexico, eigenlijk wel regen hebben."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen