Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Max Verstappen

Verstappen: 'Op deze circuits wordt het lastiger met de Red Bull-bolide'

Max Verstappen kan niet wachten op de start van het nieuwe Formule 1-seizoen. De regerend wereldkampioen blikt alvast vooruit op de circuits waar hij niet op kan wachten. Op sommige circuits wordt het namelijk een stuk lastiger, zo voorspelt hij.

Verstappen Bahrain
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts

Nog een aantal dagen en het Formule 1-geweld barst weer los tijdens de seizoensopener van 2022. Na zes testdagen is het op zondag 20 maart tijd voor de Grand Prix van Bahrein. Max Verstappen is er helemaal klaar voor, al moet hij toegeven dat de spanning pas net weer terug is gekomen na een rustige winterstop.

"Ik ben enorm enthousiast. Ik heb op zijn minst drie lange maanden moeten wachten voor deze dag!", grapt de Nederlander in de Talking Bull Podcast. "Maar nee, ik ben in het begin nooit zo enthousiast, maar hoe dichter het raceweekend in de buurt komt, dan komt dat enthousiasme! Vooral op de zaterdag en de zondag."

Op welke races kan Verstappen niet wachten?

Er zijn een aantal persoonlijke favorieten van Verstappen, maar de regerend wereldkampioen is vooral benieuwd naar hoe de nieuwe generatie F1-bolides zich gedragen op de stratencircuits. De RB18 en de wagens van de concurrenten zijn namelijk wat lastiger te besturen, iets wat spektakel kan opleveren op circuits als Monaco en Singapore.

"Ik ben heel benieuwd hoe het er aan toe zal gaan op een stratencircuit", aldus Verstappen. "Je zag het tijdens de wintertestdagen al; de auto's bewegen erg veel heen en weer op het lange rechte stuk. Het wordt ook heel interessant om te zien hoe dat zal zijn op de stratencircuits."

Nu de downforce voornamelijk aan de onderkant van de bolides wordt gegenereerd, kan het lastig worden op bepaalde stratencircuits. "Dat gaat iedereen ondervinden", weet de Limburger. "Vooral de hobbelige circuits worden best wel lastig, al is dat natuurlijk hetzelfde voor iedereen."

Ook de GP van Zandvoort staat hoog op het lijstje

Vanzelfsprekend kan Verstappen ook niet wachten op zijn thuisrace in Zandvoort, al wordt het nog lastig om 2021 te overtroeven. "Vorig jaar was het gewoon perfect. Het weer.. Alles was gewoon geweldig! Het wordt heel moeilijk om weer een weekend zoals dat te krijgen."

"Desalniettemin kan ik niet wachten om weer op het circuit te rijden en natuurlijk om alle fans weer te zien, die mij zien en supporten!"

Ook interessant:

Brede grijns Red Bull zegt genoeg over titelkansen Verstappen

In de podcast van RacingNews365 bekijken we de titelkansen van Verstappen, de concurrentie van Ferrari en hebben Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk een verrassing voor jullie! Volg hier snel de laatste aflevering!

9 reacties

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Breaking Uitslag kwalificatie Formule 1 GP Monaco 2022