Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Max Verstappen

Verstappen opent discussie over coronabeleid in de F1 na Hulkenberg-comeback

Max Verstappen kijkt met een kritische blik naar de coronamaatregelen binnen de Formule 1. Door een positieve test bij Sebastian Vettel moet de Duitser de GP van Bahrein missen. Nico Hulkenberg is zijn vervanger.

Doordat Sebastian Vettel besmet is geraakt met het coronavirus moet hij de seizoensopener in Bahrein missen. De Formule 1-coureur van Aston Martin wordt vervangen door Nico Hulkenberg, die vrijwel zonder voorbereiding het stuur van de AMR22 overneemt. Max Verstappen hoopt dat de landgenoot van Vettel nog fit genoeg is voor de koningsklasse.

"Ik weet niet hoeveel hij heeft gesport de laatste tijd", zegt hij lachend tegen een select groepje media, waaronder RacingNews365. "Gelukkig is het fysiek gezien niet het zwaarste circuit, maar het blijft zwaar als je niet veel F1-fitness hebt gedaan. Ik denk dat het best een zware wordt."

Verstappen sprak al kort met Hulkenberg

Verstappen had na het nieuws al snel contact met Hulkenback. "Ik sprak hem vanochtend al even en ik denk dat hij best opgetogen is om terug te zijn. Hij kent de auto echter niet, dus het wordt een grote leercurve voor hem."

De Nederlander denkt niet dat Hulkenberg veel zal hebben aan recente ervaring binnen de Formule 1. "De auto's zullen voor hem compleet nieuw zijn, net als de banden. Hij heeft alleen de vrije trainingen, terwijl iedereen al een forse run heeft gehad. Behalve misschien Kevin (Magnussen, red.) dan. Het wordt zeker weten zwaar."

Verstappen bekijkt coronabeleid: 'Hier moeten we naar gaan kijken'

Het coronabeleid in de Formule 1 sinds het uitbreken van de pandemie strikt. Tegenwoordig mogen meer mensen de paddock betreden, maar wie positief test is niet meer welkom. Ook coureurs niet. Verstappen vindt dat hier in de toekomst naar gekeken moet worden. "Uiteindelijk kan je positief worden getest op elk soort virus", beargumenteert hij.

"Op een gegeven moment moeten we het 'niet racen als je positief bent getest' wat rustiger bekijken. Ik denk dat je in de meeste landen waar goed gevaccineerd wordt, je wel ziek wordt, maar niet levensbedreigend ziek. Gelukkig maar. Natuurlijk kan je dan alsnog veiligheidsmaateregelen nemen en moet je proberen weg te blijven van andere mensen."

"Het is echter wel iets waar we als coureurs naar moeten gaan kijken, samen met de FIA. We hebben er verder nog niet over gepraat. We kregen het nieuws van Vettel ook pas net te horen."

Ook interessant:

Brede grijns Red Bull zegt genoeg over titelkansen Verstappen

In de podcast van RacingNews365 bekijken we de titelkansen van Verstappen, de concurrentie van Ferrari en hebben Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk een verrassing voor jullie! Volg hier snel de laatste aflevering!

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Bahrein 2022 RN365 Nieuwsdossier

38 reacties

RN365 Special
Red Bull-kopstukken vreesden even het ergste voor Verstappens kampioensbolide

RacingNews365 zat na het F1-seizoen exclusief samen met twee Red Bull-kopstukken. Technisch directeur Pierre Wache en Chief Engineer Paul Monaghan. Zij praten uitgebreid over de RB18 waarmee Verstappen dit jaar vijftien races won. Voorafgaand aan het seizoen vreesden ze nog dat de auto misschien 'beschadigd' zou zijn door het kampioensgevecht in 2021. Dat en meer lees je in ons interview.

Lees meer
Viaplay
x
RN365 F1-podcast Ruwe diamant Verstappen blijft groeien en verbazen