© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Verstappen opent Grand Prix-weekend Brazilië als snelste

09 nov. 2018 15:30 Ruud Dimmers 0 reacties
De naam van Max Verstappen prijkte wederom bovenaan de tijdenlijst, waarmee de Nederlander zijn succesvolle GP-weekend in Mexico een passend vervolg geeft.

De eerste vrije training voor de Grand Prix van Brazilië kende een gezapig begin. Het is Kimi Raikkonen die in de openingsminuten van de sessie de tijdenlijst aanvoert. Zijn tijd wordt vervolgens verpulvert door Lando Norris, die aantoont dat Raikkonen allesbehalve vol gas in de rondte ging.

Het wachten was op de echt snelle tijden op de supersoft band. Max Verstappen noteerde kort de snelste tijd, maar werd verdrongen van de eerste positie door Lewis Hamilton. De vijfvoudig wereldkampioen was 0,037 sneller. De twee sterren van de afgelopen races zijn daarmee drie tienden los van de rest van het veld.

Opvallend is dat het tijdverlies van Verstappen in de snelle eerste en laatste sector ondanks de lange rechte stukken zeer beperkt is. In de bochtige tweede sector is Red Bull ijzersterk en met afstand het snelste.

In zijn tweede snelle run verbeterde Verstappen zichzelf naar een 1.09,11. De tijdwinst werd behaald in sector twee waar de Nederlander liefst vier tienden los was van de rest van het veld. Deze tijd verloor hij nagenoeg allemaal in sector een en drie op Vettel en Hamilton. Achter het drietal ontstond een gat van drie tienden naar Daniel Ricciardo die de goede vorm van Red Bull bevestigde.

Van de vrijdagcoureurs noteerde Antonio Giovinazzi de snelste tijd. In zijn Sauber kwam hij tot een dertiende positie.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen