Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen opent Grand Prix-weekend Brazilië als snelste

De naam van Max Verstappen prijkte wederom bovenaan de tijdenlijst, waarmee de Nederlander zijn succesvolle GP-weekend in Mexico een passend vervolg geeft.

De eerste vrije training voor de Grand Prix van Brazilië kende een gezapig begin. Het is Kimi Raikkonen die in de openingsminuten van de sessie de tijdenlijst aanvoert. Zijn tijd wordt vervolgens verpulvert door Lando Norris, die aantoont dat Raikkonen allesbehalve vol gas in de rondte ging. Het wachten was op de echt snelle tijden op de supersoft band. Max Verstappen noteerde kort de snelste tijd, maar werd verdrongen van de eerste positie door Lewis Hamilton. De vijfvoudig wereldkampioen was 0,037 sneller. De twee sterren van de afgelopen races zijn daarmee drie tienden los van de rest van het veld.

Opvallend is dat het tijdverlies van Verstappen in de snelle eerste en laatste sector ondanks de lange rechte stukken zeer beperkt is. In de bochtige tweede sector is Red Bull ijzersterk en met afstand het snelste. In zijn tweede snelle run verbeterde Verstappen zichzelf naar een 1.09,11. De tijdwinst werd behaald in sector twee waar de Nederlander liefst vier tienden los was van de rest van het veld. Deze tijd verloor hij nagenoeg allemaal in sector een en drie op Vettel en Hamilton. Achter het drietal ontstond een gat van drie tienden naar Daniel Ricciardo die de goede vorm van Red Bull bevestigde. Van de vrijdagcoureurs noteerde Antonio Giovinazzi de snelste tijd. In zijn Sauber kwam hij tot een dertiende positie.

Viaplay
x
Sponsor 'Ferrari kaapt grote sponsor Mercedes en evenaart megadeal Red Bull'