Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen opent jacht op zege in Zandvoort: "Zou fantastisch zijn om mijn thuisrace te winnen"

Max Verstappen staat deze zondag voor het eerst aan de start van de Nederlandse Grand Prix. Na 36 jaar keert deze weer terug op Nederlandse bodem, precies in het jaar dat nationale held Verstappen voor het eerst meestrijdt om de wereldtitel. De Red Bull-coureur staat te trappelen om voor eigen publiek te rijden.

Verstappen Belgium Spa Laughing
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool / Getty Images

Lang hebben de Formule 1-fans er op moeten wachten, maar aanstaande zondag gaat het dan toch gebeuren. De Nederlandse Grand Prix wordt verreden in Zandvoort. Na 36 jaar keert de koningsklasse van de autosport weer terug op het duinencircuit in Noord-Holland.

Publiekstrekker is natuurlijk Max Verstappen, die verwikkeld is in een hevige strijd om de wereldtitel. Hij kijkt enorm uit naar het aankomende raceweekend. "Ik kijk er erg naar uit en hoop dat we er een heel mooi weekend van kunnen maken. Natuurlijk hoop ik dat het circuit helemaal oranje kleurt. Het heeft zo lang niet plaats kunnen vinden in Zandvoort. Zelf had ik dat tot een paar jaar geleden ook nooit verwacht", zo blikt hij in De Telegraaf vooruit.

De winst is natuurlijk waar hij voor gaat, maar meer zijn best dan anders doet hij ondanks de massale steun niet. "Het zou fantastisch zijn om op een thuiscircuit te winnen, maar dan moet het ook altijd een beetje meezitten. Met veel fans op de tribunes wil je het als coureur altijd goed doen. Maar het zou gek zijn als ik zou zeggen dat ik nu extra gebrand ben op een resultaat. Dat zou niet goed zijn. Ik probeer er elk raceweekend het maximale uit te halen", zo klinken de typische Verstappen-uitspraken.

Het wordt een gekkenhuis, maar op de baan zal hij daar niet heel veel van merken als hij enorm gefocust is, toch? Zeker wel, oordeelt Max. "Ik krijg zeker mee wat er om me heen gebeurt. Er zijn genoeg rechte stukken op circuits om eens om je heen te kijken, net als in je langzame rondjes tijdens trainingen en de kwalificatie. Ik hoop dat ik heel veel oranje zie op de tribunes en in de duinen. En dat er aardig wat rookbommen afgaan zoals we ook in Oostenrijk zagen."

Maar de focus ligt wel helemaal bij het veroveren van de zege en het heroveren van de leiding in het Formule 1-wereldkampioenschap. "Ik ga niet heel veel meer doen dan tijdens andere raceweekenden. Het belangrijkste is dat ik goed presteer in de auto. Wat eromheen gebeurt, zijn bijzaken. Bepaalde dingen moeten gebeuren vanwege sponsorverplichtingen, maar voor de rest ga ik geen gekke dingen doen."

Helemaal onbekend is Verstappen niet in Zandvoort. In 2014 reed en won hij er tijdens de Zandvoort Masters. Toen was hij nog minder bekend. "De aandacht voor mij was toen een stuk minder dan die nu zal zijn. Maar het was ook supermooi om daar met een Formule 3-auto te rijden. Ik werd toen nog vooral gezien als de 'zoon van'. Of het nu andersom is en mijn vader de 'vader van' is? Haha, dan kan je denk ik wel zeggen. En dat vindt hij vast niet erg hoor", aldus de Red Bull-coureur.

Ook interessant:

Er had gewoon geracet moeten worden op Spa-Francorchamps

Had er niet gewoon geracet moeten worden op Spa-Francorchamps? Het is de vraag die centraal staat, maar bij lange na niet de enige vraag die gesteld wordt in de nieuwe Formule 1-podcast van RacingNews365. Zo wordt ook besproken of Max Verstappen deze overwinning mag koesteren. En oh ja, die fout van Sergio Perez? Hoe onhandig was dat wel niet? Is zijn contract niet te vroeg verlengd?

Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Nederland 2021 RN365 Nieuwsdossier

10 reacties

Viaplay

Unibet
x
Verstappen flirt met IMSA "Paar keer over gesproken"