Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen opgewekt na eerste dag Abu Dhabi: "Auto voelt goed"

Zijn laatste kans op een Grand Prix-overwinning tijdens het Formule 1-seizoen 2018 zou in Mexico komen, zo voorspelden Max Verstappen en werkgever Red Bull Racing. Nadat de Nederlander echter bijzonder sterk voor de dag kwam in Brazilië zat hij er op de vrijdag in Abu Dhabi wederom goed bij.

De eerste vrije training op het Yas Marina Circuit werd afgesloten met een eerste plaats, in het tweede bedrijf kwam de 21-jarige Nederlander slechts vier honderdsten tekort ten opzichte van nummer één Valtteri Bottas. Het tempo dat over de longruns tentoon werd gesteld was bovendien erg bemoedigend.

"Het is moeilijk te zeggen wat ik hier kan bewerkstelligen, maar het zou maar zo eens net zoals in Brazilië kunnen verlopen", spreekt Verstappen kort na de tweede vrije training ten overstaande van de verzamelde media. "Ik ben positief gestemd, we hadden weinig problemen met de wagen - deze voelde meteen goed aan. Dat is wel zo makkelijk", knipoogt de Nederlander met enig gevoel voor understatement. De reden dat Red Bull Racing zich in trainingsmodus wederom kan meten met de Mercedessen, en bovendien rapper is dan de heren van Ferrari? "We blijven constant proberen te verbeteren, met deze wagen, en het gaat de goeie kant op. Normaal gezien staan we natuurlijk niet op poleposition na de kwalificatie van morgen", wijst Verstappen direct op het verschil in motorvermogen, dat vooral op zaterdag pijnlijk duidelijk is. "We moeten ons op de race gaan concentreren", concludeert de vijfvoudig Grand Prix-winnaar. "Ik ben blij met het resultaat van vandaag: het voelt goed, we hoeven niets ingrijpend te veranderen aan de set-up."

Viaplay
x
Trucje Verstappen verklaart opzienbarend Red Bull-trucje