© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Verstappen opgewekt na eerste dag Abu Dhabi: "Auto voelt goed"

23 nov. 2018 16:01 René Oudman 1 reacties
Zijn laatste kans op een Grand Prix-overwinning tijdens het Formule 1-seizoen 2018 zou in Mexico komen, zo voorspelden Max Verstappen en werkgever Red Bull Racing. Nadat de Nederlander echter bijzonder sterk voor de dag kwam in Brazilië zat hij er op de vrijdag in Abu Dhabi wederom goed bij.

De eerste vrije training op het Yas Marina Circuit werd afgesloten met een eerste plaats, in het tweede bedrijf kwam de 21-jarige Nederlander slechts vier honderdsten tekort ten opzichte van nummer één Valtteri Bottas. Het tempo dat over de longruns tentoon werd gesteld was bovendien erg bemoedigend.

"Het is moeilijk te zeggen wat ik hier kan bewerkstelligen, maar het zou maar zo eens net zoals in Brazilië kunnen verlopen", spreekt Verstappen kort na de tweede vrije training ten overstaande van de verzamelde media. "Ik ben positief gestemd, we hadden weinig problemen met de wagen - deze voelde meteen goed aan. Dat is wel zo makkelijk", knipoogt de Nederlander met enig gevoel voor understatement.

De reden dat Red Bull Racing zich in trainingsmodus wederom kan meten met de Mercedessen, en bovendien rapper is dan de heren van Ferrari? "We blijven constant proberen te verbeteren, met deze wagen, en het gaat de goeie kant op. Normaal gezien staan we natuurlijk niet op poleposition na de kwalificatie van morgen", wijst Verstappen direct op het verschil in motorvermogen, dat vooral op zaterdag pijnlijk duidelijk is.

"We moeten ons op de race gaan concentreren", concludeert de vijfvoudig Grand Prix-winnaar. "Ik ben blij met het resultaat van vandaag: het voelt goed, we hoeven niets ingrijpend te veranderen aan de set-up."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen