Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Max Verstappen

Verstappen optimistisch na rare vrijdag in Bakoe

De vrijdagtrainingen verlopen doorgaans zonder enige vorm van spanning, maar in Bakoe was vandaag alles anders. Max Verstappen blikt na de tweede training positief terug op een rare dag.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Nadat de eerste vrije training voortijdig stopgezet werd door een losgekomen putdeksel, kon Max Verstappen tijdens de tweede sessie echt aan de bak. Daarin werkte de Red Bull-coureur een divers programma af, om de dag uiteindelijk als vierde te besluiten.

Een tevreden Verstappen stond na afloop de media te woord: "De balans van de auto was goed en het was een redelijk begin van het weekend. We verloren vanmorgen natuurlijk een complete training, maar ik ben tevreden met hoe de auto nu aanvoelt."

Ferrari voerde de boventoon tijdens de tweede training, waarin Lewis Hamilton als naaste belager op de derde positie al zes tienden toe moest geven. Verstappen gaf een kleine seconde toe ten opzichte van de Italiaanse grootmacht. Druk maakt hij zich niet om het verschil. "We zoeken nog wel wat rondetijd, maar zorgen maak ik me niet."

De tweede training verliep incidentrijk met crashes van Daniil Kvyat en Lance Stroll. Daarnaast schoten talloze coureurs rechtdoor op de gladde baan. "Er was nog weinig grip, waardoor een foutje snel gemaakt werd. We staan er niet slecht voor, hebben nog wat werk te verzetten maar het was geen slecht begin. Het is nu zaak om de set-up verder te finetunen en hopelijk zitten we er mogen goed bij tijdens de kwalificatie."

RN365 Nieuwsdossier Belangrijkste nieuws over de GP van Azerbeidzjan

Breaking "Kort seizoen vergroot titelkansen Max Verstappen"