Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Formule 1 nieuws

Verstappen optimistisch voor race: "Hebben de juiste setup gevonden"

Max Verstappen verwacht dat hij tijdens de Grand Prix van China mee kan strijden voor de podiumplaatsen. De Red Bull-coureur begint de race vanaf een vijfde plaats.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Ondanks dat de vijfde plaats voor de Red Bull-coureur vertrouwd aanvoelt, overheerst het optimisme bij de Nederlander. "We hebben de juiste setup gevonden en geen fouten gemaakt, dat is het grote verschil met Bahrein."

"Het gaat een spannende race worden", blikt Max Verstappen in gesprek met de media vooruit. Het gevoel in de RB15 is goed en vrijdag was de Red Bull-coureur snel onderweg tijdens de langere runs. De Nederlander begint de race, net als de vier coureurs voor hem, op de medium band.

"De mediums doen het beter dan verwacht. In de kwalificatie waren ze zeer competitief. De banden slijten dit jaar iets anders meer dan voorheen, waarbij een Safety Car kan zorgen voor een verschil in strategie."

Over de snelheid van de RB15 had Verstappen weinig te klagen. "Tijdens de kwalificatie konden we zeker voor de derde plaats gaan. Mijn eerste run in Q3 was niet perfect en ik verloor grip in de tweede en derde sector. We hadden de snelheid om voor de derde plaats te gaan."

Vrijdag was Verstappen de snelste coureur op de medium band, waarbij de Red Bull-coureur zeer constante rondetijden wist te noteren. De twee verreden Grands Prix in 2019 finishte Verstappen respectievelijk op een derde en vierde positie.

RN365 Nieuwsdossier Belangrijkste nieuws over de GP van China