Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen opvallend gelaten onder dramatisch weekend: "Komen geen emoties bij kijken"

De Grand Prix van Monaco werd een weekend om snel te vergeten voor Max Verstappen. De Nederlander hoopte op een goed resultaat, maar kwam uiteindelijk niet verder dan de zesde stek. Toch zal hij daar niet wakker van liggen.

Verstappen race Monaco
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Het stratencircuit in Monaco is al jarenlang het decor van één van de meest iconische Formule 1-races uit de geschiedenis van de sport, maar echt spannend werd het dit jaar niet. Met de huidige generatie bolides is het ontzettend lastig om in te halen op een circuit met krappe bochten en korte DRS-zones en dat merkte de grid dit weekend al snel. 

Ook Max Verstappen had er last van, want de Nederlander bleef tijdens de race op de zesde plek steken. Zelfs toen hij het gat met George Russell met een knappe tempoversnelling wist te dichten, kwam hij er maar niet voorbij. Het weekend kreeg dus al snel een bittere nasmaak voor Verstappen, die de concurrentie steeds dichterbij ziet komen. 

Enkele jaren geleden zou hij flink gebaald hebben van dit resultaat, maar de Nederlander benadrukt tegenover onder meer RacingNews365 dat dit soort resultaten hem niet langer wakker houden 's nachts. "Er komen niet echt emoties bij kijken. Dit is weer het type race waar je je gewoon doorheen moet slaan, want het is niet belangrijk of ik het leuk vind of niet. Het gaat er tijdens dit soort races vooral om dat ik leer begrijpen wat het probleem precies is en dat ik aan een oplossing kan werken."

De concurrentie komt de laatste weken dus steeds dichterbij en dat vormt mogelijk een bedreiging in de kampioenschappen, al voelt Verstappen zich nog niet geroepen om zich daar nu al zorgen om te maken. "We moeten onze problemen eerst leren begrijpen. Ik wil nog helemaal niet aan het constructeurskampioenschap denken! Maar we hebben nog steeds een snelle auto en we kennen onze limieten, dus dat blijft prioriteit nummer één."  

Verstappen weet als geen ander dat hij enkele jaren geleden anders zou reageren in dit soort situaties. Toch groeit de Nederlander niet alleen op de baan, maar ook daarbuiten. "Vier of vijf jaar geleden had ik sowieso geen auto waar ik het kampioenschap mee kon winnen, dus ik weet het niet. Maar ik ben hier nu al wel een tijdje, dus misschien is dat juist de reden dat er minder emoties bij komen kijken." 

Max Verstappen is de grote favoriet voor de GP van Spanje. Als de Nederlander wint, ontvang je maar liefst 30 keer jouw inzet bij Unibet!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
GP Spanje Data tonen aan: Verstappen en Red Bull moeten één belangrijk punt verbeteren