Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen over cruciale, maar verouderde Red Bull-tool: "Dat wil ik niet als excuus opvoeren"

In hoeverre worden de problemen bij Red Bull veroorzaakt door de verouderde windtunnel waarover het team van Max Verstappen de beschikking heeft? De Nederlander zelf denkt dat dit wel meevalt.

Verstappen FP3 Singapore
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Van zeven zeges in de eerste tien races naar nul in de laatste acht. Het seizoen Van Red Bull begon zeer sterk, maar inmiddels is het team van Max Verstappen ingehaald door McLaren. Hoewel Verstappen nog een voorsprong heeft van 52 punten op Lando Norris, moet hij toch serieus vrezen voor het mislopen van de wereldtitel. 

De problemen waar het team mee te maken heeft, lijken hem vooral in de vloer te zitten. "Op een gegeven moment is het bij ons natuurlijk niet de goede kant opgegaan. De andere teams zijn dat specifieke probleem óf nog niet tegengekomen of ze hebben in een andere richting ontwikkeld dan wij. Dat is altijd moeilijk in te schatten", vertelt Verstappen tegen Motorsport.com.

Achter de schermen werkt Red Bull hard om de problemen te verhelpen. Verstappen zelf denkt dat het ergste nu achter de rug is. Wat het lastig maakt voor het team is dat het te maken heeft met een verouderde windtunnel. Verstappen wil dat echter niet als excuus opvoeren, omdat het team de afgelopen jaren wel zeer dominant was. "We hebben nu een redelijk oude windtunnel natuurlijk. Maar tot dit jaar heeft die alles heel goed gedaan. Sommige dingen zijn gewoon lastig te begrijpen", vindt Verstappen. 

"Dat zie je bij alle teams, behalve McLaren tot nu toe. Alle teams hebben hun eigen problemen gehad, ook met moderne windtunnels. Ik denk dat het extreem lastig is om dingen perfect te finetunen en om er precies de juiste data uit te krijgen. Dat kan aan veel dingen in de windtunnel zelf liggen of hoe die verband houden met het circuit."

We verloten maar liefst 10 schaalmodellen en 10 caps onder onze YouTube-abonnees! Maak nu kans op één van deze prijzen door je te abonneren op ons YouTube-kanaal én te reageren onder de video via de onderstaande knop.

Abonneer, reageer en win!

Praat mee!

Viaplay
x
Red Bull op de weg terug? Verstappen met goed Red Bull-nieuws richting de VS