Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
F1-nieuws

Verstappen over de nadelen van het leven van een F1-coureur

Het leven van een Formule 1-coureur gaat niet altijd over rozen. Volgens Max Verstappen kleven er wel degelijk nadelen aan wat de wereld vaak bestempelt als een glamourleven.

Max Verstappen vliegt als Formule 1-coureur zeker 21 keer per jaar de hele wereld over. Op locatie doet hij wat hij het liefste doet, namelijk autoracen, maar hoe mooi dat ook is, daar kleven ook grote nadelen aan. In gesprek met Ziggo Sport doet de Nederlandse Red Bull-coureur daar een boekje over open.

"Ik ben iemand die heel graag thuis is, en dat hoeft niet per se met familie of vrienden te zijn. Thuis zijn vind ik super relaxed. Het is wat dat betreft jammer dat het er niet zo vaak van komt", zo geeft Verstappen toe.

Wat zijn thuis dan zo 'relaxed' maakt? "In Monaco is het super fijn wonen. Het weer is erg fijn en je kan er prima trainen. Er zijn bergen, je kan gaan fietsen of gaan rennen, of thuis sporten op het balkon. Je kan hier bovendien lekker eten, wat ik ook belangrijk vind."

'Thuis' is voor Verstappen Monaco, Nederland in dat opzicht eigenlijk niet. "In de winter had ik een paar dagen dat ik in Nederland moest zijn voor wat dingen en dan kijk ik er echt naar uit om weer naar huis te gaan. Daar krijg ik dan een veel beter gevoel bij en je voelt jezelf ook veel lekkerder als je wakker wordt en direct de zon en de zee ziet. Dat motiveert ook meer om weer te gaan trainen."

Verstappen vertoeft graag in Monaco en mist zijn thuis dus weleens als hij op reis is, maar er is nog een aspect van de Formule 1 dat hij kan missen als kiespijn: "Wat ik ook jammer vind, maar dat hoort er nu eenmaal bij, is dat ik niet altijd lekker relaxed over straat kan lopen met vrienden of familie, zonder dat ik herkend word."

"Soms wil je gewoon lekker je ding kunnen doen, lekker jezelf kunnen zijn, maar dat gaat niet altijd. Dat is nu eenmaal zo, dat kan je niet veranderen en daar moet je gewoon positief in staan, dat werkt het beste", besluit de vijfvoudig Grand Prix-winnaar.

RN365 Nieuwsdossier Het laatste Max Verstappen nieuws

Live Laatste F1-testdag met Max Verstappen