Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Max Verstappen

Verstappen over meest wijze les: "Vader Jos ging midden op het circuit staan"

De autosport is Max Verstappen met de paplepel ingegoten. Van jongs af aan kneedde Jos Verstappen zijn zoon tot de Formule 1-coureur die hij nu is, waarbij de meest opmerkelijke leermethodieken niet werden geschuwd.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Max Verstappen begon met autoracen toen hij vier jaar oud was. Vanaf het prille begin werd hij terzijde gestaan door vader Jos Verstappen, die zelf met ruim honderd Formule 1-Grands Prix aan ervaring de nodige kennis kon overdragen. In een door Jumbo opgezet interview doet Max Verstappen één van de methoden die de Red Bull-coureur maakten tot de coureur die hij nu is uit de doeken.

"De momenten waar ik het meest van leerde toen ik klein was, waren de momenten waarop mijn vader in de stromende regen midden op het kletsnatte kartcircuit ging staan. Daarbij gaf hij mij aanwijzingen over welke lijnen ik moest rijden voor de meeste grip, totdat ik zelf steeds meer door ging krijgen waar ik die grip kon vinden."

Een breed lachende Verstappen dolt wat met interviewer Humberto Tan over de gevaren van die specifieke leermethode: "Ik kon mijn vader op dat moment natuurlijk gewoon omver rijden, maar die paar keer dat ik me verremde, wist ik gelukkig de goede kant op de sturen. Daarbij raakte ik meer dan eens de hekken, maar dat was alsnog beter dan mijn vader ondersteboven te rijden."

RN365 Nieuwsdossier Het laatste Max Verstappen nieuws

Breaking Mercedes hield Red Bull en Ferrari opzettelijk voor de gek