Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen over Ocon: "Hij is een pussy"

Max Verstappen was tijdens de persconferentie nog altijd woedend op Esteban Ocon. De Nederlander verloor de leiding in de race, door een domme actie van de Force India-coureur.

Voor aanvang van de race had niemand verwacht dat Red Bull zo sterk voor de dag zou komen. Max Verstappen startte als een komeet en haalde zijn concurrenten een voor een in. "De eerste ronde was okay, maar we missen motorvermogen waardoor Kimi me weer terug pakte. Daarna was ik verrast dat we zo'n goede snelheid hadden. We konden de Ferrari's eenvoudig inhalen en enkele ronden later kon ik ook Bottas voorbij. Vervolgens reed ik naar Lewis heen en door onze druk moesten ze eerder naar binnen."

Een afwijkende bandenstrategie zorgde ervoor dat Verstappen het gaatje naar Hamilton na zijn stop met speels gemak dicht reed. "Na mijn stop had ik op de soft band veel meer grip en kon ik eigenlijk makkelijk voorbij Hamilton komen. Toen wilde ik mijn eigen race rijden en dan ga je iets langzamer rijden om je banden te sparen en dan komt ineens die Force India. Natuurlijk, unlappen mag, maar wel op een veilige manier. Hij rijdt gewoon in de zijkant van mijn auto. De penalty van de stewards zegt al genoeg en ik weet niet wat ik er verder nog over moet zeggen." Verstappen kwam Ocon direct na afloop van de race tegen bij de weging en duwde de Force India-coureur enkele malen. "Er gebeurde helemaal niets en ik wil er niets over zeggen, behalve dat hij een 'pussy' is", bijt Verstappen zijn collega toe.

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi