Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Max Verstappen

Verstappen over 'onterechte' straf Vettel: "We staan machteloos"

Max Verstappen is niet te spreken over de straf die Sebastian Vettel tijdens de GP van Canada kreeg. Volgens de Red Bull-coureur was de straf te zwaar en haalde het alle spanning uit de race.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes AMG

Op het Circuit Paul Ricard blikte Max Verstappen in gesprek met onder meer RacingNews365 terug op de veelbesproken straf van Sebastian Vettel. De Nederlander had daarbij een duidelijke mening over het incident.

"Over het algemeen vind ik dat als je een straf uitdeelt je dit niet tijdens de race moet doen, omdat de invloed op het verloop van de wedstrijd zo groot is. In dit geval nam het alle spanning weg en was het gevecht tussen Seb en Lewis ten einde. Het enige dat Lewis nog moest doen was om binnen vijf seconden te blijven."

De straf voor Vettel was volgens Verstappen onterecht. De Red Bull-coureur beschrijft het incident: "Natuurlijk maakte hij een fout en geraakte van de baan, maar toen hij terug op de baan kwam, deed hij niets verkeerd. Hij blokte Lewis niet expres en de straf die ze hem gaven was niet terecht. Lewis zag dat Vettel er vanaf ging en wist ook dat hij wijd zou gaan. Sebastian zijn banden waren vuil en er is sowieso weinig grip op dat deel van het circuit, maar dat begrijpen veel mensen niet."

Hamilton maakte van de gelegenheid gebruik om via de boordradio zijn beklag te doen, een actie die Verstappen wel begrijpt: "Ik had hetzelfde gedaan, omdat hij moest liften en je weet dat Vettel hier een straf voor kon krijgen volgens de regels. Als je hiervoor een straf geeft dan kan je beter een muur neerzetten in die bocht. Dan eindig je daarin als je een fout maakt en is je race ten einde."

"Deze straffen zijn niet goed voor de sport, maar wat kunnen wij eraan doen? Ik neem de stewards niets kwalijk en heb in Marrakesh gezien hoe ze werken. Ze begrijpen de sport wel, maar moeten handelen conform het reglement. Ook al willen ze een straf niet geven, dan schrijven de regels alsnog voor dat ze dit wel moeten doen."

In zijn beginjaren van zijn F1-carrière moest Verstappen frequent op het beklaagdenbankje zitten. "Ik ben geen grote fan van straffen en heb ze zelf al vaak genoeg gehad", waarop Verstappen lachend vervolgt: "Ik probeer nu zoveel mogelijk uit de kamer van de stewards te blijven en kom er enkel nog om goedendag te zeggen."

"Ik las dat een steward bedreigd werd, onder andere op Twitter, en dat is niet terecht. Ze proberen hun werk zo goed mogelijk te doen en het is niet fair om te zeggen dat zij hun werk niet goed doen. Het is zaak om naar het reglement te kijken en dat aan te passen."

Hoe zou Verstappen de regels dan het liefste zien? "Veel minder regels en pas straffen als je iemand van de baan rijdt. Een beetje wheelbangen hoort erbij."

Voorspel en win

Wie wint de Grand Prix van Frankrijk 2019?

Speel mee en win een Max Verstappen cap.

Speel mee

1 reactie