Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen over rally-avontuur Jos: "Loopt meer gevaar dan ik"

De vaders van zowel Max Verstappen als Carlos Sainz delen sinds een aantal jaar dezelfde hobby. Jos Verstappen en Carlos Sainz sr. zijn namelijk actief in de rallysport. Een gevaarlijke sport, bevestigen de beide zoons.

SI202402290210 hires jpeg 24bit rgb
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

In het verleden was er nog wel eens frictie tussen de families Verstappen en Sainz, vooral in de tijd dat Max Verstappen en Carlos Sainz teamgenoten waren bij Toro Rosso. Die kous lijkt inmiddels wel af te zijn, zeker nu beide vaders elkaar vaker tegen komen binnen de rallysport. Op de persconferentie na de race in Japan werden beide jongelingen gevraagd naar de avonturen van hun vaders.

Carlos Sainz jr. groeide op binnen de rallysport. Zijn vader, Carlos Sainz sr., is namelijk al jaren een grote naam binnen deze tak van de autosport. Van stoppen wil de vader van de Ferrari coureur nog altijd niets weten, aldus zijn zoon tegenover onder meer RacingNews365: "Persoonlijk denk ik dat hij meer in gevaar is dan ik. Hij is 62 jaar en heeft al zoveel risico genomen in zijn leven, dan zeg ik wel eens, 'waarom blijf je dit doen als je ook lekker thuis met mij kan gaan golfen en met mijn moeder dingen kunt gaan doen?' Maar hij wil Dakar en twee of drie rally's per jaar blijven doen. Dan kunnen wij zeggen wat we willen, dat doet hij dan ook."

"Maar ik denk dat het ook goed voor hem is," vervolgt Sainz. "Om hem een beetje te temperen. Vooral de Dakar. Dat is ook maar twee weken per jaar, afgezien van de voorbereiding natuurlijk. Maar ik denk wel eens na over de veiligheid en de risico's die zij nemen, zeker tijdens Dakar. Maar goed dan zie je de veiligheid die er tegenwoordig is, dat is positief. Maar het voelt wel alsof hij meer risico neemt dan ik."

Veel respect

Waar Carlos Sainz opgroeide met de rallysport, komt de familie Verstappen hier pas een aantal jaar mee in aanraking. Desondanks kan Max Verstappen de woorden van zijn oud-teamgenoot herhalen: "Mijn vader is sinds een jaar of drie bezig met de rallysport. Als ik die onboard beelden zie, dan weet ik wel zeker dat hij meer gevaar loopt dan ik."

"Volgens mij was het bij de testdagen in Bahrain, toen liet jouw vader aan die van mij zijn ongeluk of momentje zien. Dus nu zijn ze al crashes aan het delen van 'kijk, kijk, wat vind je er van!'," reageert Sainz lachend. Verstappen kan daar ook wel om lachen: "Mijn vader heeft er een handje van om de navigator de schuld te geven!"

Toch wil Verstappen afsluiten met een serieuze noot over de rallysport: "Ik heb wel enorm veel respect voor mensen die in die auto's stappen. Een circuit met muren en afzettingen is ontworpen om crashes te doorstaan. Bij de rallysport krijg je te maken met bomen en andere dingen. Die bewegen niet mee. Dus ja, ik denk dat die sport véél gevaarlijker is."

Volgens Sergio Perez hoeven de beide heren zich sowieso weinig zorgen te maken. De vader van Perez is namelijk het grootste gevaar volgens de Mexicaan. "Mijn vader zit in de politiek, dus ik denk dat hij meer gevaar loopt. Jullie hoeven je geen zorgen te maken," sluit Perez lachend af.

Praat mee!

Viaplay
x
Max Marko weet het zeker: "Dan had Verstappen nooit gewonnen in Imola"