© Getty Images/Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Verstappen over RB14: 'Een goede stap vooruit'

27 feb. 2018 08:31 Jan van der Burgt 0 reacties
Max Verstappen denkt dat Red Bull met de nieuwe RB14 een stap in de goede richting heeft gezet: "De RB14 is een stap vooruit, dus daar ben ik blij mee."

Verstappen gaat het tempo rustig opbouwen

Max Verstappen doet zijn uitspraken in het teken van een interview voor zijn eigen website Verstappen.nl. Even verderop voelt Daniel Ricciardo de nieuwe Red Bull RB14 aan de tand, iets wat hij zelf op dinsdagmorgen voor het eerst zal doen. Het devies voor die eerste paar ronden?

"Rustig opbouwen", weet Verstappen. "Je moet niet meteen vol gas willen gaan, maar dat is ook niet mogelijk. Je test allerlei dingen en bouwt het tempo langzaam op. Het is immers nog maar de eerste dag."

Verstappen denkt echter niet dat de auto compleet anders zal zijn, aangezien de reglementen heel erg anders zijn dan vorig jaar.

"Van het jaar ervoor weet je hoe de auto reageert en ik denk niet dat deze heel anders aan zal voelen."

De Nederlander denkt dat de auto als hij eenmaal op snelheid is, een stap in de goede richting is ten opzichte van de RB13 van vorig jaar: "In de simulator in ieder geval wel."

"Vorig jaar was het allemaal moeilijk te voorspellen. We stapten in een nieuwe auto en gingen veel harder dan het jaar ervoor. Maar of het daadwerkelijk hard genoeg ging, wisten we niet. Nu ziet het er goed uit."

Waar de meeste coureurs inmiddels aangeven qua zicht weinig hinder te ondervinden van de Halo, is Verstappen nog wat minder mild daarover:

"Het is niet ideaal allemaal. Je ogen proberen om die 'paal' heen te kijken, waardoor dat midden een soort waas wordt. We moeten nog even afwachten wat voor effect dat heeft tijdens bijvoorbeeld nachtraces of op circuits met veel hoogteverschillen."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen