© Getty Images/Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Verstappen overtuigd: "Honda absoluut beter dan Renault"

10 dec. 2018 08:00 Ruud Dimmers 0 reacties
Max Verstappen heeft veel vertrouwen in motorleverancier Honda. De Nederlander verwacht niet dat alles vlekkeloos zal verlopen, maar kijkt uit naar een goede en lange samenwerking.

De verwachtingen voor 2019 worden steeds verder opgeblazen, maar Max Verstappen blijft uiterst relaxed. "Onze auto is heel goed. Op sommige circuits komt hij nog beter tot zijn recht. Of we voor de titel kunnen gaan? Ik moet het eerst maar zien, nu sta ik er neutraal in."

Tijdens de wintertests in Barcelona moet halverwege februari blijken of de RB15 met Honda-motor een winnende combinatie vormt. Het vertrouwen in de Japanse motorleverancier is enorm binnen Red Bull. Verstappen deelt dat gevoel: "Honda heeft voor volgend jaar een compleet nieuwe motor die nu al op de testbank ligt. Ik denk dat het qua vermogen wel goed zit, ten opzichte van hetgeen we nu hebben (Renault red.), is het zeker beter. Absoluut, een stuk beter", laat de Red Bull-coureur vol overtuiging bij Ziggo Sport weten.

Dat niet alles direct feilloos zal gaan ligt in de lijn der verwachtingen. In tegenstelling tot Renault zal Honda meer krediet krijgen van Verstappen. "Het is hopelijk het begin van een langdurige samenwerking. Ik verwacht niet dat alles meteen vlekkeloos verloopt."

"Ik zal altijd scherp zijn, maar je moet ook geloven in het project en niet direct ongeduldig zijn. Na vier jaar Renault, wat niet liep, dan ben je er gewoon klaar mee en heb je soms een uitbarsting", waarmee de Nederlander onder meer refereert aan zijn boordradio in Hongarije. Daar viel Verstappen uit na een defect aan de Renault-krachtbron en liet hij zijn ongenoegen blijken.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen