Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen plaagt kopiërende teams en 'verklapt' alvast volgende Red Bull-update

Red Bull is natuurlijk het te kloppen team dit jaar in de Formule 1. Andere teams zijn zelfs zo radeloos vanwege de dominantie van het team van Max Verstappen dat ze belangrijke, technische aspecten van de RB19 kopiëren om maar in de buurt te komen. Dit zorgt dan weer voor een glimlach in het Red Bull-kamp.

Een nieuw seizoen met nieuwe regels zorgt altijd voor aanpassingen bij de teams in de Formule 1, zo ook dit jaar. Mercedes begon met helemaal geen sidepods op de wagen. Ferrari reed rond met 'in-wash' en dan heb je Red Bull die zijn eigen visie had uitgerold en daar de sidepods op had aangepast. Nu we zeven races onderweg zijn, zijn de meeste teams meer en meer richting de filosofie van Red Bull aan het schuiven en maken ze bijvoorbeeld een kopie van de Red Bull-sidepod. Teambaas Christian Horner gaf eerder al aan het vleiend te vinden, dat andere teams afkijken bij hem. Max Verstappen ziet er de humor ook wel van in als hij er naar gevraagd wordt. "Ik denk dat onze volgende upgrade een auto zonder sidepods zal zijn. Dan kan iedereen daar weer naar terug veranderen", zei een lachende Verstappen in Spanje.

'Willen altijd meer'

Om daarna serieus te reageren: "Het is gewoon hoe we de auto ontworpen hebben, maar het zijn niet alleen de sidepods. Het zijn een heleboel dingen die samen moeten komen. En ik ben niet eens de aerospecialist." "Ik denk dat we in de loop der jaren veel hebben geleerd en nu met het nieuwe reglement kunnen we meteen aan de slag en begrijpen we wat er aan de hand is. Dat helpt enorm." Het verklaart volgens Verstappen de voorsprong die zijn team heeft genomen in dit seizoen. "Je kunt je meteen op andere dingen richten en hopelijk kunnen we dat momentum vasthouden" "Iedereen is natuurlijk hard aan het pushen om de achterstand in te halen. Maar ook van onze kant zijn we nooit tevreden, we willen altijd meer."

Viaplay
x
Trucje Verstappen verklaart opzienbarend Red Bull-trucje