Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen plaatst kanttekening bij snelheid Mercedes

Mercedes kwam goed voor de dag in Australië en Lewis Hamilton scoorde het eerste podium van het jaar voor de Duitse renstal, maar hoe snel zijn ze echt? Toto Wolff en Max Verstappen plaatsen een kanttekening bij de snelheid in Melbourne.

Los van de uitvalbeurt van George Russell was de GP van Australië positief voor Mercedes. Beide coureurs konden goed meekomen en zelfs kort het gevecht aangaan met Max Verstappen en Red Bull. De Oostenrijkse renstal is nog net wat te snel, maar ineens was Mercedes het tweede team op de Formule 1-grid. Na een chaotische slotfase van de race verzekerde Lewis Hamilton zich van de tweede plaats in de race, het eerste podium voor Mercedes in 2023. Teambaas Toto Wolff is blij, maar plaatst daar net als Verstappen een kanttekening bij. De Duitse renstal werd namelijk 'geholpen' door de omstandigheden op Albert Park. Het circuit in Melbourne lag Mercedes net wat beter, zo legt de teambaas uit voor de microfoon van onder meer RacingNews365 . "Dat was zeker een voordeel voor ons. Onze auto mist nog performance aan de achterkant van de auto, maar dit circuit was voordelig en dit resulteerde erin dat we iets beter voor de dag kwamen dan we werkelijk zijn. We kennen onze zwaktes en werken eraan."

Verstappen wacht af

Ook Verstappen, de winnaar van de race in Australië, herhaalt de woorden van Wolff. Mercedes heeft progressie geboekt, maar de snelheid op het circuit Down Under kan een vertekend beeld geven. "De karakteristieken van het circuit speelden mee met de lage drag", weet ook de Limburger. "Dat zorg ervoor dat de prestaties wat dichter bij elkaar liggen. Ook het opwarmen van de banden was lastig en sommige teams krijgen dat beter voor elkaar", zegt hij, doelend op de sterke starts van Mercedes. "Verder is het nog lastig te zeggen hoe iedereen er echt voor staat, daarvoor moeten we nog wachten op een aantal circuits."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"