Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Max Verstappen

Verstappen prijst engineer: "Respect voor hoe kalm hij blijft"

Max Verstappen kan tijdens een Grand Prix-weekend altijd vertrouwen op zijn race-engineer Gianpiero Lambiase. De Nederlander prijst zijn relatie met Lambiase en is af en toe verbaasd over hoe koel de Brit blijft.

Verstappen Rusland zaterdag
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull

Gianpiero Lambiase is al ruim zes jaar de race-engineer van Max Verstappen bij Red Bull. De Brit begon in 2016 bij het team van Milton Keynes. De eerste paar races van het seizoen was Lambiase de stem op de radio van Danill Kvyat. Toen de Rus werd vervangen door Verstappen bleef Lambiase zitten, tot groot genoegen van de Nederlander. Verstappen prijst vooral hoe berustend de Brit kan zijn. "Ik heb veel respect voor hoe kalm hij soms blijft," wordt de Limburger geciteerd door GP Racing.

"Als je in de auto zit, gaat je hartslag omhoog, je staat onder druk. Soms heb je van die momenten dat je je stem verheft, maar als iemand anders dat op de radio ook nog doet, dan kun je ruzie krijgen op de radio en dat is denk ik niet goed", denkt Verstappen. "We praten altijd over dingen. Ook, als we meningsverschillen of wat dan ook hebben, komen we er heel makkelijk overheen."

De Nederlander denkt dat hij zo goed met zijn engineer overweg kan omdat ze hetzelfde doel voor ogen hebben: winnen. "We hebben hetzelfde doel, we willen allebei elk weekend winnen, we willen proberen het best mogelijke resultaat te behalen. Ja, soms kun je dan natuurlijk een beetje emotioneel worden, maar ik denk dat dat een onderdeel van het racen is" vindt de Red Bull-coureur.

Verstappen denkt dat hij en Lambiase perfect op elkaar zijn ingespeeld. "Hij begrijpt echt wat ik nodig heb van de auto, en ook hoe ik dingen naar hem kan terugkoppelen. Natuurlijk hebben we momenten dat we het niet eens zijn. Maar ik denk dat je dat ook wilt hebben. Je wilt elkaar beter maken en je wilt de auto sneller maken. Het is goed om te kunnen discussiëren en de beste oplossing te vinden. We zijn ook erg eerlijk tegen elkaar en ik denk dat dat het daardoor zo goed werkt", aldus de Nederlander.

Ook interessant:

Verstappen gaat nu het verschil maken met Hamilton

Kan Max Verstappen ook in Mexico, of beter gezegd Maxico, schitteren? In de nieuwste RacingNews365-podcast bespreken Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk de kansen van de Red Bull-coureur. En krijgt Lewis Hamilton weer een gridstraf. Beluister de nieuwste podcast hieronder!

7 reacties

Viaplay
x
Interview Schumacher leert van Verstappen: "Geweldige ervaring om tegen hem te racen"