Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen prijst Red Bull na winnen constructeurstitel en GP Japan: "Wat een raket van een auto!"

Max Verstappen wist dominant te winnen in Japan, maar nog belangrijker: hij maakte Red Bull zo constructeurskampioen 2023. Hij is na afloop dan ook heel trots.

Red Bull Verstappen constructors champion Japan 2023
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

En trots is hij vooral op zijn team. De RB19 is dit seizoen, op het GP-weekend in Singapore na, onverslaanbaar. "Dit verdienen jullie! Wat een ongelooflijk seizoen! Iedereen mag trots te zijn. Ongelooflijk. Wat een raket van een auto hebben jullie gebouwd. Goed gedaan!", jubelt Verstappen direct na zijn winst in Japan via de radio.

"Een ongelooflijk weekend natuurlijk", vervolgt hij. "Om hier te winnen is geweldig. De auto voelde heel goed aan, op elke band. Het belangrijkste was natuurlijk om de constructeurstitel binnen te slepen. Ik ben heel trots op iedereen binnen het team, hier op het circuit en in de fabriek. We hebben een ongelooflijk jaar en ik ben heel trots op iedereen", geniet de tweevoudig kampioen.

En oh ja, wil hij nog iets zeggen over de race, die hij met een voorsprong van twintig seconden won? "Bij de start had ik wat te veel wheelspin, maar daarna was het best een rustige race", is hij kort maar krachtig.

Formule 1 GP Japan 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Christian Horner Geeft fout Red Bull toe: "Maar Verstappen was fenomenaal"