Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen profiteert in Las Vegas van unieke kwaliteit: "Dat is zijn kracht"

Een onbekend circuit, gloednieuw asfalt en ongewone weersomstandigheden: alle ingrediënten voor een chaotische Grand Prix van Las Vegas zijn aanwezig. Maar te midden van al die chaos zal er één stabiele factor zijn: Max Verstappen. Dat stellen Tom Coronel en Ruud Dimmers, vaste tafelgasten van de RacingNews365 Formule 1-podcast.

Max-Verstappen-Jeddah-2023
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

De Grand Prix van Las Vegas is voor velen hetzelfde als naar het casino gaan in Sin City: alles of niets. Waar de één smelt voor de pracht en praal, zegt de ander stug: "Doe mij Hockenheim of Sepang maar, de sport wordt veel te commercieel!"

Maar, if you like it or not, komend weekend rijdt de Formule 1 in Las Vegas. Ook onder de coureurs zijn de meningen verdeeld. Max Verstappen is vooralsnog niet razend enthousiast over racen in de metropool, terwijl Daniel Ricciardo en Lewis Hamilton staan te popelen om de pitstraat uit te rijden tijdens de eerste vrije training. Maar wat kunnen de coureurs verwachten van het nieuwe stratencircuit? En wat mogen de fans verwachten? Het RacingNews365 podcast-panel geeft antwoord.

"De rijders hebben werkelijk geen idee wat ze kunnen verwachten", is de eerste stelling die podcast-host Joris Mosterdijk voorlegt aan Ruud Dimmers en Tom Coronel. Laatstgenoemde reageert.

"Max Verstappen!"

"Nou, wel een klein beetje. Op de simulator hebben ze natuurlijk heel veel proberen na te maken, op basis van hoe ze denken dat het circuit eruit gaat zien. Maar ja, dat is natuurlijk nooit helemaal honderd procent. Het is nooit spot on. Er zitten altijd problemen in de simulatoren. De circuits zijn gescand, dat gebeurt tot op één procent nauwkeurig. Maar heel veel dingen kun je niet simuleren. Denk aan de temperaturen, de hobbeltjes..." De man uit Eemnes vervolgt: "Ook voor de coureurs valt het niet mee. In Barcelona heb je natuurlijk verschillende tests gehad in de Formule 4, Formule 3, Formule 2 en ga zo maar door. Hier is iedereen voor het eerst, dat zorgt voor veel vraagtekens."

Dimmers vult Coronel aan: "Eén van de grootste vraagtekens is het asfalt. Dat kun je niet simuleren. De hoeveelheid grip, de bandenslijtage. Jij noemt als voorbeeld Barcelona, Tom. Daar is iedereen al honderdduizend keer geweest. Daar kennen ze (de coureurs, red.) zowat ieder kiezelsteentje in de grindbak. Dit is allemaal nieuw, net als toen we naar Saudi-Arabië gingen, ook een supersnel stratencircuit."

"En wie vloog daar de pitbox uit?", vervolgt Dimmers. "Max Verstappen!", antwoorden beiden tegelijk. "Hij was gewoon twee seconden per ronde sneller dan wie dan ook in de eerste rondjes. Weet je nog dat we in Zandvoort kwamen? Geen enkele coureur kende Zandvoort in een moderne F1-auto. En wie vloog daar de pitbox uit? Max Verstappen", roept het tweetal weer.

"Dat gaan we dit weekend waarschijnlijk weer zien. Max bouwt zó snel op."

'Een nieuw circuit is altijd leuker'

De eerste vrije training voor de GP van Las Vegas vindt vrijdagochtend plaats om 05:30 Nederlandse tijd. Op de vraag of het de moeite is je wekker te zetten, antwoordt Dimmers: "Een nieuw circuit is altijd leuker, omdat er nog dingetjes gebeuren. We kunnen al bijna voorspellen in welke ronde Sargeant zijn auto in de muur jast. Ik vind het leuk om te zien wat er gebeurt op zo'n nieuwe baan en wie er een vliegende start heeft."

Dimmers gaat verder: "In het begin zie je een bepaalde rondetijd. Aan einde van de training zijn ze ineens vijf seconden sneller. Tegen het einde van het weekend zijn ze misschien wel tien seconden sneller."

Wie daadwerkelijk die vliegende start heeft waar de man F1-kenner over praat, daar is het podcast-trio het wel over eens: de mannen met ervaring. "Als ik een paar coureurs noem... Hamilton, Bottas, Alonso, Hulkenberg, Verstappen... Die zullen direct hard gaan toch? Ze hebben een dijk aan ervaring in de F1", zegt Mosterdijk.

"Ja", antwoorden Coronel en Dimmers. "Ze gaan veel rondes rijden. We gaan veel mensen op de baan zien", zegt Coronel.

"We missen één iemand", vult Dimmers cynisch aan. "Streetfighter Perez!"

"Ja, die gaat winnen! Hij is een straatvechter", zegt Mosterdijk. "En hij is herboren als we Helmut Marko en Christian Horner moeten geloven", lacht Dimmers.

Coronel reageert op het ginnegappende tweetal. "Weet je, ik laat jullie wel even slap ouwehoeren. Dat begrijpen jullie wel. Want wat er nu allemaal gezegd wordt..."

Ook interessant:

Verstappen gaat all in voor GP Las Vegas

Maakt Verstappen zijn eigen geluk daar waar normaal toeval over het winst of verlies bepaalt? We gaan het zien, maar misschien kunnen de heren Tom Coronel, Ruud Dimmers alvast een voorzet geven?

Formule 1 GP Las Vegas 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Red Bull Marko verklaart verstrekkende gevolgen Perez-crash: "Dan zijn we gehandicapt"