Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Formule 1 2022

Verstappen reageert op fout Leclerc: "Dat hoeft hij van mij niet te horen"

Charles Leclerc viel na een fout tijdens de GP van Emilia-Romagna ver terug. Een pijnlijke fout, zo vindt ook Max Verstappen, die het enigszins kan begrijpen.

Verstappen Leclerc Imola
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPB Images

Charles Leclerc lag vrijwel de hele GP van Emilia-Romagna op podiumkoers, maar in de slotfase van de race ging het mis. De Ferrari-coureur knalde te hard over de kerbstones in Variante Alta, waarna hij tegen de bandenstapel knalde. Hij kon de pitstraat bereiken voor een nieuwe voorvleugel, maar P6 was hierna het hoogst haalbare.

Na afloop van de race wordt Max Verstappen gevraagd naar het moment van zijn concurrent bij Ferrari. De winnaar van de race op Imola begrijpt dat er fouten worden gemaakt. "Dat gaat makkelijk", zegt hij voor de microfoon van onder andere RacingNews365. "Natuurlijk was hij hard aan het pushen en aan het vechten met Checo (Sergio Perez, red.)."

"Het was echter wel pijnlijk, maar ik denk dat hij dat zelf ook wel weet. Dat hoeft hij niet van iemand anders te horen hier."

Verstappen: 'Het is nog een lang kampioenschap'

De fout van Leclerc was kostbaar voor hemzelf en voor Ferrari. De Monegask leidt nog altijd het wereldkampioenschap, maar ziet Verstappen een inhaalslag maken van maar liefst negentien punten. Ook in de constructeursstand wint Red Bull terrein. De Oostenrijkse renstal staat nu nog maar elf punten achter Ferrari.

"Maar het is nog een lang kampioenschap", relativeert Verstappen. "Je kan nog genoeg punten binnenhalen, al is het natuurlijk niet geweldig. Dat kan je nu niet meer veranderen, hij doet dat ook niet met opzet."

Beelden van de pijnlijke fout zie je hieronder.

Formule 1 GP Emilia-Romagna 2022 RN365 Nieuwsdossier

14 reacties

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Breaking Uitslag kwalificatie Formule 1 GP Spanje 2022