Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen reageert op stevige kritiek: "Waarom zou Red Bull dat doen?"

De Red Bull RB19 gaat er qua livery weer hetzelfde uitzien als vorig jaar, en het jaar daarvoor, en het jaar daarvoor. De Britse renstal hintte juist naar verandering en stelde daardoor velen teleur. Max Verstappen vindt echter niet dat verandering nodig is.

Tijdens de Red Bull-season launch in New York zagen de Formule 1-fans wereldwijd voor het eerst de nieuwe Red Bull RB19. Alhoewel, nieuw? Er werd geen nieuwe bolide getoond en ondanks het veelvuldig hinten op een nieuwe kleurstelling, bleek dit achteraf te gaan over een speciaal ontworpen livery op een oude bolide die voor het goede doel zal worden geveild. En dus werden vele F1-fans teleurgesteld, maar Max Verstappen ziet het absoluut niet zo. Hij vindt het absoluut onnodig om de Red Bull-kleuren te veranderen. Waarom als de huidige kleuren al zoveel succes hebben gehad, zo oordeelt hij tijdens het launch-evenement in the city that never sleeps.

Verstappen wordt vervolgens gevraagd naar de RB19 en wanneer hij de wagen voor het eerst zag. Max antwoordt goudeerlijk. "Dit was de eerste keer!", lacht hij, alvorens hij wordt gevraagd wat hij van de kleuren vindt. "Onze livery is de laatste jaren heel erg gelijk gebleven, maar ik vind het juist een auto die er cool uitziet. De auto toont echt goed de Red Bull-kleuren op alle verschillende plekken. We hebben heel veel succes gehad met deze kleuren, dus waarom zou Red Bull het opeens omgooien" Verstappen snapt dat de kleuren en de manier waarop de auto eruit ziet vooral belangrijk zijn voor de commerciële belangen van zijn team. "Natuurlijk hebben we dit jaar wat meer partners, enkele nieuwe partners op de auto staan en dat is natuurlijk waar het om draait", aldus Verstappen.

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi