Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen reageert op uithaal Hamilton: "Is niet mijn probleem"

Max Verstappen en Lewis Hamilton kwamen elkaar letterlijk tegen tijdens de Grand Prix van Hongarije. In België gaat het nog steeds over die clash. Hamilton haalde namelijk uit naar Verstappen omtrent de boordradio's van de Nederlander, die nu vervolgens reageert op de woorden van zijn rivaal.

Verstappen Belgium
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Max Verstappen en Lewis Hamilton waren in 2021 de grootste rivalen, maar de laatste jaren kwamen de twee kemphanen elkaar nauwelijks nog tegen. In Hongarije was het echter weer zover: Verstappen probeerde in een ultieme poging de zevenvoudig wereldkampioen te passeren, maar de twee raakten elkaar.

Hamilton was na de touché gelijk duidelijk: het is een race-incident. Maar op de donderdag in België kwam hij daar toch deels op terug. "Als je bedenkt dat één auto in controle was en die andere niet... Als je ook de herhalingen bekijkt, zie je dat ik al heel ver van de apex af zit. Er was dus genoeg ruimte aan de rechterkant."

Verstappen veroorzaakte sowieso veel ophef, niet alleen door de clash met Hamilton. Hij reed gefrustreerd rond en dat was ook duidelijk te horen over de boordradio. Wat vindt Verstappen zelf van alle ophef? "Niet lezen, niet naar luisteren. Gewoon lekker je ding doen", zo vertelt Verstappen tegenover Viaplay. Is dat dan de tactiek? "Voor mij wel, in ieder geval. Iedereen heeft natuurlijk zijn eigen mening en ze doen ook allemaal maar lekker hun ding. Ik ga lekker naar huis, ik doe mijn ding. Het was wel fijn om ook even in Monaco te zijn."

Hamilton had nog wat te zeggen over Verstappen. "Je moet je gedragen zoals een wereldkampioen, niet zoals afgelopen weekend." Hoe reageert de Nederlander daar dan op? "Weet je wat het is? Iedereen kan zijn mening hebben. Dat is allemaal prima, maar daar kan ik niks mee." Schuift Verstappen dat dan terzijde? "Dat is ook niet mijn probleem. Je hoeft er ook niet heel lang over te lullen. Het is allemaal opgelost en we gaan er gewoon weer door."

Voorspel en win

Voorspelgame visual 2024

Wie wint de Grand Prix van België 2024?

Speel mee en maak kans op een prachtige drivers cap van Max Verstappen!

Speel mee

We zijn genomineerd voor Website van het Jaar! Kunnen we op jouw steun rekenen om te winnen? Alvast hartelijk dank voor je stem!

Stem op RacingNews365

Praat mee!

Viaplay
x
Mega salaris! 'Newey strijkt enorm salaris op bij nieuwe werkgever'