Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen reageert verrast op onderzoek stewards

Max Verstappen wordt na de Grand Prix van Azerbeidzjan nog onderzocht voor een overtreding in de uitloopronde. De Nederlander reageert verrast.

Verstappen race Baku
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Na afloop van de Grand Prix van Azerbeidzjan werd bekend dat Max Verstappen wordt onderzocht wegens een mogelijk vergrijp. De Nederlander zou in de uitloopronde hebben ingehaald onder een virtual safety car, veroorzaakt door de megaklapper van Carlos Sainz en Sergio Perez. Mogelijk komt het Verstappen op een straf te staan, al snapt hij daar helemaal niets van.

"Ik passeerde niet onder de virtual safety car", stelt Verstappen tegenover Sky Sports. "Ik kwam over de streep en de race is afgelopen. Er zijn veel voorbeelden uit het verleden, en ook dit jaar, waar we allemaal precies hetzelfde hebben gedaan. Ik ben een beetje verrast."

De wereldkampioen baalt van het verloop van de race. Verstappen eindigde achter rivaal Lando Norris op de vijfde plaats en was machteloos. "Voor mij was het een moeilijke race. In de kwalificatie voelde ik al dat de veranderingen aan de setup niet juist waren. Daar hebben we de prijs voor betaald. Zo simpel is het, want als je naar Checo kijkt, zie je dat hij een veel betere race kende en zich meer op zijn gemak voelde. Ik ben niet blij met deze prestatie, maar aan de andere kant win en verlies je als team en werkt een verandering voor de kwalificatie soms geweldig. Het was een slecht weekend voor mij, maar we hebben desondanks niet heel veel punten verloren. Dat is positief."

Scoort Feyenoord donderdag 19 september tegen Bayer Leverkusen? Dan keert Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit.

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"