Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen reageert voor het eerst op zware straf Red Bull

Max Verstappen maakt zich niet druk om het feit dat Red Bull een zware straf heeft gekregen voor het overschrijden van het budgetplafond in 2021.

Red Bull heeft na het overschrijden van het budgetplafond in 2021 een zware straf gekregen van de FIA. De Oostenrijkse renstal moet 7 miljoen euro boete betalen, de komende twaalf maanden mag er 10 procent minder tijd in de windtunnel door worden gebracht en mogen er 10% minder testsimulaties uitgevoerd. Teambaas Christian Horner noemde de straf 'draconisch'. Max Verstappen haalt zijn schouders op als hem gevraagd wordt naar wat dit de komende twee jaar voor Red Bull betekent. "Daar kan je toch niks meer aan veranderen", zegt hij in Mexico tegen een selecte groep Nederlandse media, waaronder RacingNews365 . "Daar moeten we het nu gewoon mee doen en daar gaan we ook gewoon het beste van maken."

Verstappen kijkt al naar 2023

De Limburger start de Grand Prix van Mexico vanaf poleposition en krijgt concurrentie van beide Mercedes-coureurs. Het wordt volgens Verstappen geen gemakkelijke overwinning. "Ik denk dat ze bij Mercedes een goede pace zullen hebben. Het zal niet makkelijk worden, maar we gaan natuurlijk wel voor die overwinning." Voor de rest ligt de focus al op het klaarstomen van de Red Bull-bolide voor volgend jaar. "Wij moeten ook naar volgend jaar kijken. We hebben punten waar we ons op willen verbeteren, waar we dan weer een beetje een gat mee kunnen slaan", aldus de Nederlander.

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"