Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen recht rug na crash: "Zondag gaan we Mercedes aanvallen"

Max Verstappen vloog werkelijk over het stratencircuit in Jeddah, maar de ronde duurde een bocht te lang: de Nederlander raakte de muur. Weg pole, maar desondanks is Verstappen nog altijd optimistisch.

Voor het eerst in tijden kon Max Verstappen echt meedoen voor de pole en was hij zelfs sneller dan rivaal Lewis Hamilton. Met een fabelachtige ronde leek hij de pole te gaan pakken - Verstappen zat drie tienden onder Hamilton's snelste tijd. Het mocht echter niet zo zijn, want de Nederlander raakte de muur. Verstappen is na afloop relaxed onder zijn fout in een gesprek met onder meer RacingNews365 . Op de vraag of hij zichzelf voor zijn kop kon slaan na zijn crash, antwoordt hij dan ook nuchter. "Ik ben teleurgesteld in mezelf door die voorlaatste bocht, maar tot daar liep het heel goed. Het is balen dat je niet eerste, maar derde staat. Positieve is dat de snelheid erin zit, dat was de laatste paar races niet het geval.Ik hoop dat we dat vol kunnen houden." Binnen enkele minuten had de boosheid en teleurstelling bij Verstappen plaatsgemaakt voor een stukje realisme en werd de blik alweer gericht op de race van zondag. "Dat is ook racen. Het kan niet altijd perfect gaan. Niemand is perfect en tot aan de laatste bocht was het eigenlijk wel perfect. Een foutje zit in een klein hoekje, zeker op een stratencircuit."

Verstappen weet niet of versnellingsbak in orde is

Verstappen wanhoopt allerminst, maar is bijzonder strijdlustig: "Tijdens de race kan je niet zo op de limiet zitten, maar we hebben een goede auto en ik heb er vertrouwen in." "Er kan nog heel veel gebeuren en ik denk echt wel dat we de kans hebben om ze aan te vallen", waarbij Verstappen weet dat hij om de WK-leiding te behouden hij minimaal tweede moet worden mocht Hamilton de race winnen. Red Bull worstelde nog even op de vrijdag met de afstelling en de bandentemperatuur, maar op zaterdag was Verstappen eigenlijk gewoon de snelste man. "Vrijdag ging het niet helemaal top in bepaalde omstandigheden, maar ik denk dat we het wel aardig op de rit hebben. Ik ben positief verrast, maar natuurlijk start ik liever eerste." Het enige vraagteken voor Verstappen en Red Bull vormt de versnellingsbak. De achterwielophanging brak bij de touche met de muur, maar onduidelijk is nog of de versnellingsbak schade op heeft gelopen of niet. Gevraagd of de versnellingsbak in orde is, moet Verstappen het antwoord schuldig blijven: "Ik weet het niet. De impact voelde niet heel hard aan, maar we gaan het zien."

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'