Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen: 'Red Bull kan van alle teams de beste auto bouwen'

Max Verstappen heeft een ongekend veel vertrouwen in zijn Formule 1-team. Max vertrouwt op Red Bull's keuze voor de motor voor 2019 en gelooft dat het team uit Milton Keynes de beste Formule 1-auto kan bouwen.

2018 is een spannend jaar voor Red Bull. Aan het einde van dit seizoen loopt het contract met motorleverancier Renault af en een verandering van motorleverancier is niet onwaarschijnlijk. Red Bull was in 2017 ontevreden over de Renault-motor: Max Verstappen en Daniel Ricciardo stonden vorig seizoen liefst dertien keer langs de kant. Motorleverancier Honda is een potentiële optie voor 2019. Dit seizoen is het dochterteam Toro Rosso uitgerust met de Japanse krachtbron. Red Bull zal het team van Pierre Gasly en Brendon Hartley dit seizoen goed in de gaten houden.

Verstappen is al in Melbourne aangekomen, waar aankomend weekeinde het Formule 1-seizoen wordt afgetrapt. Tijdens een Red Bull-evenement in het centrum van Melbourne zegt de Nederlander tegen de pers: "Ik geloof in het team, daarom heb ik ook bijgetekend." Het vertrouwen van Verstappen in zijn team spat ervan af: "Red Bull kan van alle teams de beste auto bouwen, daar ben ik van overtuigd. Nu gaat het er nog om een goed totaalplaatje te krijgen. Hopelijk hebben we zo snel mogelijk het beste pakket van de grid. Helaas kan in de Formule 1 niets gegarandeerd worden, dus moeten we afwachten." Verstappen begint het Formule 1-seizoen met een goed gevoel. "Ik denk dat we competitiever zijn dan vorig jaar. Hopelijk zitten we er dichterbij dan in Abu Dhabi. Mercedes zal nog altijd het te kloppen team zijn. Ze zijn nog steeds erg snel. Als we binnen een halve seconde zitten, dan kunnen we op een aantal circuits meevechten voor de overwinning."

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden