Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Max Verstappen

Verstappen rekent zich nog niet rijk: 'Ik wil meer performance'

Max Verstappen heeft na de eerste acht races van het Formule 1-seizoen een forse voorsprong opgebouwd op titelrivaal Charles Leclerc. Ook Sergio Perez is de Ferrari-concurrent voorbij, maar rijk rekenen ze zich nog niet bij Red Bull. Verstappen wil verbetering.

Verstappen Baku
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPB

Max Verstappen leidt het wereldkampioenschap Formule 1 met 150 WK-punten. De regerend wereldkampioen won tot nu toe vijf van de acht races, terwijl concurrent Charles Leclerc voor de tweede keer dit seizoen uitviel. De leiding in het WK wordt groter, maar er kan nog van alles gebeuren. Het seizoen is immers nog lang.

De Nederlander ziet nog genoeg verbeterpunten voor Red Bull in de titelstrijd van 2022. Wanneer hem gevraagd wordt wie of wat hem nog kan stoppen, blijft hij realistisch. "Ik denk dat het elk weekend anders is en ja, ik denk de performance op zaterdag beter kan", zegt hij tegen onder andere RacingNews365. "We zijn op één of andere manier niet zo snel als Ferrari."

Op zondag is Red Bull het te kloppen team, maar in de kwalificatie wil de Nederlander sneller. "Ik wil wat meer performance, gewoon voor mijzelf op de zaterdag. Ook met het gevoel van de auto. Op een zondag voelt het echter wat beter, maar ja, er is nog genoeg werk te verrichten om de auto te verbeteren."

Verstappen: 'Er kan gedurende het weekend veel veranderen'

Ook de regerend wereldkampioen heeft nog veel te leren. Hij legt zelf uit dat de nieuwe generatie F1-bolides nog lang geen bekend terrein is voor de teams en coureurs. "Het is nog een jonge en nieuwe auto, dus we moeten altijd verbetering zoeken. Op dit moment is er op zaterdag de meeste ruimte voor verbetering."

Zijn verwachtingen in Bakoe waren dan ook niet bovengemiddeld hoog. "Het is moeilijk te voorspellen hoe competitief je bent, al weten we natuurlijk wel dat het gevecht altijd met Ferrari is geweest. Toch is het lastig te zeggen wie van ons waar staat en zelfs na zaterdag. Je staat achter in de kwalificatie, maar hoe gaat het tijdens de race?"

"Ik denk er niet te lang over na. We zien het wel als we gaan racen. Natuurlijk hebben wij onze informatie paraat maar zelfs op een racedag kan er van alles veranderen. Gelukkig viel het onze kant op dit weekend."

Ook interessant:

Ontketende Verstappen heeft Ferrari-drama niet nodig

In de nieuwste RN365 F1-podcast blikken Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk terug op de GP van Azerbeidzjan. We bespreken onder andere Ferrari’s drama, de dominantie van Max Verstappen en de porpoising-problemen van Mercedes. Beluister de nieuwe podcast hieronder.

Formule 1 GP Azerbeidzjan 2022 RN365 Nieuwsdossier

13 reacties

RN365 Special
Waarom het stuiterende Mercedes eens heel goed in de Formule 1-spiegel moet kijken

Bij Mercedes zou men graag zien dat er iets wordt gedaan aan de stuiterproblemen in de Formule 1, maar zoals onze technisch F1-analist Paolo Filisetti redeneert en uitlegt, moet het team bij zichzelf ten rade gaan en er geen politiek spelletje van maken.

Lees meer
Viaplay
x
Breaking Goed nieuws voor Ferrari: FIA versoepelt F1-motorregels