© Getty Images/ Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Verstappen: "Samenwerking met Honda totaal anders dan met Renault"

29 dec. 2018 12:35 Wanda Bisschop 2 reacties
In de afgelopen twee seizoenen vloekte en tierde Max Verstappen heel wat af op zijn Franse krachtbron. De Nederlander staat in het nieuwe Formule 1-seizoen met een krachtbron van Japan aan de start en merkt nu al heel duidelijk verandering.

"De hele houding van Honda en de plannen die ze hebben, motiveert ons enorm. Dat is heel anders dan wat we gewend waren met Renault. Bij Renault moest alles van ons komen. Dan gaven wij dingen aan, maar dat werd meestal genegeerd. Bij Honda is het juist andersom en pushen ze ons om onderdelen te leveren. Ze oefenen veel meer druk uit, dat is totaal anders dan bij Renault", aldus een openhartige Verstappen in gesprek met De Telegraaf.

De prestaties van Honda in het verleden met het team van McLaren lieten nogal te wensen over, maar in het afgelopen jaar leverden de Japanners de motoren aan het opleidingsteam van Red Bull en werden er duidelijk stappen gezet.

Volgens de 21-jarige Red Bull-coureur is de geldingsdrang bij de Japanners hoog. "Bij Honda proberen ze alles uit op de testbank. Daardoor hebben ze van ons dus ook versnellingsbakken en dergelijke nodig. Die zijn niet zo makkelijk te maken, maar Honda wil er gewoon veel van hebben. Ze doen niks anders dan testen, testen en nog eens testen. Ze maken wat dat betreft nog meer kilometers dan ik op het circuit."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen