Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen schaart zich achter Hamilton: "Iedereen staat achter hem"

Max Verstappen is fel tegen enige vorm van racisme in de Formule 1 of waar dan ook ter wereld. De Red Bull-coureur spreekt zich uit tegen de woorden van Nelson Piquet en benadrukt dat alle coureurs achter Lewis Hamilton staan.

De strijd tegen racisme is de afgelopen dagen het hoofdonderwerp binnen de Formule 1, dit nadat bekend werd dat Nelson Piquet zich racistisch uitgelaten heeft over Mercedes-coureur Lewis Hamilton. Tegelijkertijd werd Red Bull-junior Juri Vips ontslagen na racistische uitlatingen tijdens een livestream. De Formule 1-wereld is fel tegen dergelijke uitspraken. Ook Max Verstappen spreekt zich uit tegen alle vormen van racisme. "Over de hele wereld, niet alleen in de Formule 1, is het niet gepast om dit soort woorden te gebruiken", zegt hij tegen Sky Sports , doelend op de woorden van Piquet. "Dit start echter al op een jongere leeftijd op school en thuis. Men moet leren dat dit soort dingen niet gebruikt of gezegd kunnen worden."

Verstappen support Hamilton volledig

De Limburger laat weten dat de hele Formule 1 achter Hamilton staat. "Als sport werken we er natuurlijk aan, met de F1 en ook met Lewis. Ze werken hard aan de toekomst. Alle coureurs staan hier achter en wij supporten hem allemaal", aldus Verstappen.

Viaplay
x
Horner Red Bull-teambaas velt oordeel over Perez: "We verliezen opties"