Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen sloeg groots Red Bull-feest over: "Ik moet presteren"

Max Verstappen houdt ongetwijfeld van een goed feestje, maar na het afgelopen raceweekend sloeg hij toch echt over. Er zijn nog vier races te gaan, dus kan hij zich een avondje uit even niet veroorloven.

Max Verstappen won de Grand Prix van Mexico. Teamgenoot Sergio Perez werd in eigen land derde, waarna het feest letterlijk losbarstte. Papa Perez nodigde Jan en alleman uit voor een groots feest, maar Verstappen bedankte. "Ik was onderweg naar Brazilië, dus ik heb het niet echt gevierd. Er zijn nog vier races te gaan, dus ik moet presteren. Natuurlijk was ik heel blij met het resultaat, maar ik was direct na de race al weer vooruit aan het kijken."

Tegenvallende zaterdag in Mexico

Even zag het er op zaterdag nog naar uit dat er helemaal geen reden zou zijn om feest te vieren voor Verstappen en zijn team. De kwalificatie verliep namelijk zwaar tegenvallend, maar op zondag zetten de Nederlander en zijn team het weer recht. "De kwalificatie verliep niet volgens plan. Nu ik terugkijk was het niets schokkends, maar zodra de banden in de race weer op hun normale temperatuur waren ging alles weer goed. We waren snel, dus het was gewoon niet onze zaterdag", zo oordeelt Max enkele dagen later.

Mercedes zal er staan in Brazilië

Daar waar de Red Bull-coureur het tijdens de GP van Mexico na de eerste bocht relatief makkelijk had, zo verwacht hij een taaier Mercedes in Brazilië. Zelfs is het een circuit waar Verstappen en zijn team in het verleden erg sterk voor de dag kwamen. "Het is een goede race voor ons geweest in het verleden, dus ik kijk er naar uit om hier weer te zijn. Er is natuurlijk veel veranderd sinds 2019 (toen hij de race won, red.), maar ik denk dat wij het goed kunnen doen. Er zijn niet veel bochten, maar omdat we nog steeds wat boven zeeniveau zitten, zou dat normaal gezien goed moeten zijn voor ons." "In 2019 was het een lastige battle met Lewis, dus ik verwacht hetzelfde hier. Ik verwacht 100% dat Mercedes dichter op ons zal zitten dan afgelopen weekend. Het circuit in Mexico is extreem hoog gelegen, dit circuit wat minder, dus logischerwijs zullen ze wat sneller zijn", aldus Verstappen.

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi