Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Max Verstappen

Verstappen smoort relletje in de kiem: "Het zal niet meer gebeuren"

De boordradio van een vloekende Max Vertappen werd de afgelopen dagen breeduit gemeten in de internationale media. De Red Bull-coureur vindt dat het incident wel wat wordt opgeblazen, maar belooft beterschap.

Max Verstappen
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © FIA

Na de crash tussen Max Verstappen en Lance Stroll tijdens de vrije training voor de Portugese Grand Prix ontstak de Nederlander in woede. Via de boordradio liet hij fijntjes weten hoe hij over de Canadees dacht en noemde hem een 'mongool'. Het taalgebruik zorgde met name in de Britse media voor ophef en in de dagen na de Grand Prix werd het opgeblazen.

Verstappen bood al tijden het GP-weekend zijn excuses aan en Red Bull tikte de coureur ook even op de vingers. Daarmee leek de kous af, maar op Imola werd de coureur wederom gevraagd naar het incident.

"Het was niet mijn bedoeling om iemand of een groep aan te vallen. Het gebeurde in het heetst van de strijd. Ik zeg niet dat ik de juiste woorden koos, maar zo zijn coureurs soms. Eerst zijn we boos en vijf minuten later is het weer okay. Het was nooit mijn bedoeling om iemand te beledigen", vertelt Verstappen in gesprek met onder meer RacingNews365.

De Red Bull-coureur belooft beterschap: "We moeten het niet groter maken dan het is. Het was niet correct, maar ik kan dat niet veranderen. Je leert ervan en het zal niet meer gebeuren."

Met medewerking van Dieter Rencken.

Formule 1 GP Emilia-Romagna 2020 RN365 Nieuwsdossier

14 reacties

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Formule 1-podcast Nog volop werk aan de winkel voor Verstappen en Red Bull