Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen smoort social media-rel in de kiem na ontvolgen Red Bull

Eerder deze week ontstond er wat ophef op Twitter, toen bleek dat Max Verstappen Red Bull én Honda had ontvolgd, daags na de bekendmaking van het vertrek van de motorleverancier. Een storm in een glas water, zo meent Max Verstappen.

Verstappen Mugello
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Het nieuws over Honda kwam voor velen in de Formule 1-wereld als een grote verrassing. Al snel werd er links en rechts gepraat over een eventueel vertrek van Max Verstappen bij Red Bull. Een oplettende fan ontdekte snel nadat het vertrek van de Japanners wereldkundig werd gemaakt dat de Nederlandse coureur zowel zijn team als de motorleverancier had ontvolgd op Twitter, waarna de geruchten verder werden aangewakkerd.

Al snel werden de conclusies getrokken, maar enkele uren later volgde Max Verstappen zijn team en zijn motorleverancier opnieuw. In gesprek met onder meer RacingNews365 legt de Red Bull-coureur de storm in een glas water uit. Hij ontvolgde Red Bull en Honda al enige tijd terug, en niet omdat hij klaar zou zijn met het team en de motorleverancier of omdat hij weg zou willen.

"Het ontvolgen deed ik al een paar weken geleden, omdat ik geen zin had om Formule 1-nieuws te lezen. Ik weet niet hoe mensen die twee dingen opeens aan elkaar hebben gelinkt. Dat is denk ik om wat drama te creëren", redeneert Verstappen. "Het is gezochte onzin, maar zo gaat het negentig procent van de tijd", aldus de Nederlander, die toegeeft dat hij het gewoon even helemaal had gehad met sociale media.

"Ik was er wel klaar mee met al die meldingen dat ik getagd werd door mensen. Een video hier, een ranking daar. Daar doe ik het allemaal niet voor. Als ik op Instagram zit, dan kijk ik wel naar andere sporten, dat vind ik veel leuker. Ik ben toch al iedere week in de paddock te vinden", zo luidt zijn heldere uitleg. Toch ontstond er een mini-relletje op social media, maar dat relletje smoort Verstappen vakkundig in de kiem.

Overigens is hij niet van plan om te stoppen met social media. "Ik kan social media ook gewoon niet openen als ik er geen zin in heb. Dat is soms ook gewoon beter, maar op een gegeven moment ontstond er zoveel drama dat ik dacht 'dan volg ik ze maar gewoon weer'. Dan kijken we maar even niet op Instagram, ook goed", aldus de immer nuchtere Verstappen.

Met medewerking van Dieter Rencken.

Verstappen en Red Bull hoeven niet te wanhopen door het vertrek van Honda. Dit, de voorbeschouwing op de GP van de Eifel en meer in de nieuwste aflevering van de F1-podcast van RacingNews365 met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Thomas van Groningen.

Het F1-seizoen is afgelopen, maar RacingNews365 gaat volle bak door. Op 13 december kan jij aanwezig zijn bij ons live event. Een toffe F1-avond met een live F1-podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk! Tevens ga jij gaat ook zelf racen in een simulator! Ben je een echte kenner? Dat mag je bewijzen in de pubquiz, met toffe prijzen!

Kortom, het ideale avondje uit!

Bestel snel jouw tickets op=op
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

12 reacties

Viaplay

Unibet
x
Red Bull Red Bull verliest grote voorsprong op één belangrijk vlak