Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen sneert indirect naar Perez, wijst naar McLaren en Mercedes

Ondanks dat Max Verstappen de Grand Prix van Canada won, pakten Mercedes én McLaren meer punten voor het constructeurskampioenschap. Verstappen leek in de persconferentie lichtjes naar Sergio Perez te sneren. De Mexicaan kende een dramatisch weekend en viel uit na een crash.

Verstappen Perez shakedown
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Contentpool

Max Verstappen schreef op knappe wijze de spectaculaire Grand Prix van Canada op zijn naam, maar moest wel lijdzaam toezien hoe Mercedes en McLaren meer punten pakten voor het constructeurskampioenschap. Sergio Perez schreef namelijk voor de tweede keer op rij nul punten bij na een dramatisch weekend. De Mexicaan werd in Q1 uitgeschakeld en crashte in de race. Verstappen leek in de persconferentie een kleine sneer uit te delen.

De 26-jarige wereldkampioen én Lando Norris kregen de vraag of er een fikse strijd om het constructeurskampioenschap zou volgen nu McLaren en Mercedes meer punten pakten. Verstappen reageert als volgt: "Zij (McLaren en Mercedes) hebben twee auto's..."

Daarna volgt het inhoudelijke antwoord van Verstappen. "Ik denk dat het in de kwalificatie al fout ging, omdat Checo achteraan moest starten. Het was heel lastig in deze omstandigheden en ik zag dat hij uitviel met schade. Ik wist dus dat ik veel punten moest scoren zodat de andere teams niet veel dichterbij zouden komen. Uiteindelijk verlies je niet te veel punten als de anderen op P2 en P3 eindigen en je zelf blijft winnen en 25 punten scoort. Dan kan je je deze eenmalige slippertjes deels veroorloven, al wil je natuurlijk altijd twee auto's vooraan hebben. Ik twijfel er ook niet aan dat dit snel gaat veranderen. We moeten hard werken om ervoor te zorgen dat de auto makkelijker te besturen is. Dan weet ik zeker dat we weer met twee auto's vooraan staan, net zoals aan het begin van het seizoen."

Opvallend antwoord Norris

Norris gaf op zijn beurt een opvallend antwoord. Red Bull staat dan nog wel bovenaan het constructeurskampioenschap, de strijd gaat nu tussen twee andere teams. "Ik denk eerlijk gezegd dat het op dit moment tussen McLaren en Ferrari gaat, dus we moeten blijven pushen. Een van onze grote sterktes is dat we twee coureurs hebben die meedoen en elk weekend het beste uit de auto halen. Het is zeldzaam dat niet veel andere teams dat ook voor elkaar krijgen."

Ferrari is een uitzondering, stelt Norris. "Voor ons gaat het meer om wat we tegen Ferrari kunnen beginnen. Zij maakten wat meer fouten en worstelden om één of andere reden. Maar uiteindelijk is het beter om twee coureurs te hebben dan één, zoals in het geval van Max. We doen het goed, maar moeten wel proberen meer upgrades te brengen. Mercedes gaat ook meedoen en daarom wordt het lastiger om veel punten te scoren."

Praat mee!

Viaplay
x
Analyse GP Spanje sleutelmoment in Formule 1-kampioenschap