Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen spaart Red Bull niet: "Dit is gewoon echt heel slecht"

Max Verstappen steekt zijn frustratie niet onder stoelen of banken, nadat hij een poleposition misliep omdat hij te weinig brandstof in de tank had. Hij drukt zijn team graag met hun neus op de feiten, omdat hij het andersom ook graag zo ziet.

Verstappen Singapore
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Max Verstappen ging helemaal los op de radio toen Red Bull hem op het allerlaatste moment terug naar de pitstraat riep, terwijl de Nederlander slechts enkele honderden meters verwijderd was van de poleposition. De reden: hij had te weinig brandstof aan boord.

Als hij de pole had gepakt, dan was hij daarom waarschijnlijk gediskwalificeerd geweest, omdat de Red Bull-bolide te weinig brandstof in de tank had om gecontroleerd te kunnen worden door de FIA.

Tegenover het aanwezige journaille, waar RacingNews365 deel van uitmaakt, was Verstappen niet mild. Hij liet weten zeer teleurgesteld te zijn en zette veel vraagtekens bij het handelen van zijn team. Dat in tegenstelling tot bijvoorbeeld een Charles Leclerc, die zelden klaagt over zijn team, ondanks de nodige fouten dit jaar.

Verstappen verklaart waarom hij dat wel doet. "Ik vind het fijn om kritisch te zijn. Als ik het verpest, dan kunnen ze me dat ook vertellen. Andersom moet dat ook zo zijn, want zo zorgen we ervoor dat we scherp blijven en we de goede kant op gaan."

"We willen perfect zijn. Niet goed, maar perfect. Ik denk dat het team wel snapte dat ik gefrustreerd was toen ze mijn gezicht zagen en toen ze mij op de radio hoorden."

Grootste blunder?

Het gaat niet vaak mis bij Red Bull, maar deze zaterdag ging het wel helemaal fout. Gevraagd of dit de grootste blunder van het jaar is, benadrukt Verstappen dat het heel slecht is, maar weet hij ook dat de race nog niet helemaal verloren is.

"Uitvalbeurten zijn extra pijnlijk, want dan scoor je nul punten. Nu heb je nog een kans op punten, dus dit is niet zo erg als een uitvalbeurt. Ik ben teleurgesteld en dat weet mijn team ook. Als ik een fout maak, zeggen ze het ook en als zij een fout maken moet het ook gezegd worden. Uiteindelijk moeten we samen door blijven werken om perfect te zijn. Dat is heel lastig, om altijd perfect te zijn, maar dit is niet eens goed, dit is gewoon echt heel slecht."

Ook interessant:

Verstappen moet even wachten op zijn tweede Formule 1-wereldtitel

De Grand Prix van Singapore staat voor de deur en dat betekent natuurlijk dat de mannen van RacingNews365 in de nieuwste Formule 1-podcast weer uitgebreid vooruitblikken op het raceweekend. Beluister de podcast hieronder!

Het F1-seizoen is afgelopen, maar RacingNews365 gaat volle bak door. Op 13 december kan jij aanwezig zijn bij ons live event. Een toffe F1-avond met een live F1-podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk! Tevens ga jij gaat ook zelf racen in een simulator! Ben je een echte kenner? Dat mag je bewijzen in de pubquiz, met toffe prijzen!

Kortom, het ideale avondje uit!

Bestel snel jouw tickets op=op
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Singapore 2022 RN365 Nieuwsdossier

35 reacties

Viaplay

Unibet
x
RN365 F1-podcast Max Verstappen reed op 80% van zijn kunnen