Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

"Verstappen speelt komende jaren een sleutelrol in de Formule 1"

Formule 1-baas Ross Brawn ziet in Max Verstappen een belangrijke hoofdrolspeler van het komende decennium. Ondanks zijn nog jonge leeftijd, ziet Brawn in hem al een echte F1-veteraan.

Verstappen liet in de eerste helft van het jaar enkele kansen op dagsucces liggen, maar daarna ontpopte hij zich tot één van de sterren van de tweede seizoenshelft. Dat is ook Formule 1-baas Ross Brawn niet ontgaan: "Hij is nog maar 21 jaar oud, maar toch komt hij al over als een echte veteraan van de sport. Op Lewis Hamilton na scoorde hij de meeste punten in de tweede seizoenshelft. Met het talent dat hij herhaaldelijk laat zien, móét hij de komende tien jaar haast wel een sleutelrol gaan spelen", zo doet Brawn zijn verhaal op F1.com .

"Ja, hij moet nog groeien om onnodige foutjes te voorkomen en om zijn emoties onder controle te houden, om incidenten zoals in Brazilië te voorkomen. Op zo'n moment is het hoofd net zo belangrijk als een zware rechtervoet", aldus Brawn die weet dat 2019 nieuwe kansen biedt. "Volgend jaar begint Red Bull echter aan een nieuw hoofdstuk, met Max Verstappen die in grote lijnen verantwoordelijk is voor de ontwikkeling van de auto. Ik kijk ernaar uit om te zien hoe 2019 uit gaat pakken met Pierre Gasly aan zijn zijde."

Viaplay
x
Sponsor 'Ferrari kaapt grote sponsor Mercedes en evenaart megadeal Red Bull'