© Getty Images/Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

"Verstappen speelt komende jaren een sleutelrol in de Formule 1"

02 dec. 2018 11:30 Jan van der Burgt 9 reacties
Formule 1-baas Ross Brawn ziet in Max Verstappen een belangrijke hoofdrolspeler van het komende decennium. Ondanks zijn nog jonge leeftijd, ziet Brawn in hem al een echte F1-veteraan.

Verstappen liet in de eerste helft van het jaar enkele kansen op dagsucces liggen, maar daarna ontpopte hij zich tot één van de sterren van de tweede seizoenshelft.

Dat is ook Formule 1-baas Ross Brawn niet ontgaan: "Hij is nog maar 21 jaar oud, maar toch komt hij al over als een echte veteraan van de sport. Op Lewis Hamilton na scoorde hij de meeste punten in de tweede seizoenshelft. Met het talent dat hij herhaaldelijk laat zien, móét hij de komende tien jaar haast wel een sleutelrol gaan spelen", zo doet Brawn zijn verhaal op F1.com.

"Ja, hij moet nog groeien om onnodige foutjes te voorkomen en om zijn emoties onder controle te houden, om incidenten zoals in Brazilië te voorkomen. Op zo'n moment is het hoofd net zo belangrijk als een zware rechtervoet", aldus Brawn die weet dat 2019 nieuwe kansen biedt.

"Volgend jaar begint Red Bull echter aan een nieuw hoofdstuk, met Max Verstappen die in grote lijnen verantwoordelijk is voor de ontwikkeling van de auto. Ik kijk ernaar uit om te zien hoe 2019 uit gaat pakken met Pierre Gasly aan zijn zijde."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen