Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen spreekt grappende Marko tegen: "Dat is niet het geval"

Helmut Marko liet al grappend weten dat hij 'het liever over downgrades heeft' als het over de RB20 gaat. Max Verstappen is het daar niet mee eens en legt uit hoe het zit met de veelbesproken Red Bull-updates van de laatste tijd.

Verstappen Zandvoort
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Red Bull is de afgelopen maanden in een ontwikkelingsrace met McLaren, Mercedes en Ferrari terecht gekomen. Het team van Max Verstappen begon dominant aan het seizoen, maar McLaren lijkt de laatste tijd de overhand te hebben qua snelheid. Helmut Marko kon het voor de Grand Prix van Nederland dan ook niet laten om een grapje te maken over de updates van Red Bull. "Ik heb het liever over downgrades!", liet de adviseur zich ontvallen bij Kleine Zeitung.

Verstappen nuanceert die grappende woorden een beetje. De Nederlander stelt dat Red Bull de zomerstop heeft gebruikt om te analyseren en evalueren.

"Absoluut, daar zijn we natuurlijk ook druk mee bezig", vertelt Verstappen tegenover onder meer RacingNews365. "Hopelijk krijgen we dit weekend wat antwoorden. Vandaar uit gaan we verder en zien we wel wat we nog kunnen vinden en verbeteren aan de auto. De simulator werkt op zich goed, maar het is wel belangrijk om dingen ook gewoon op het circuit te testen."

Dan komen de woorden van Marko aan bod. "Dat is niet het geval, maar je analyseert natuurlijk heel veel dingen. Daarna komen we met aanpassingen en dat begint hier in Zandvoort. Natuurlijk heb ik contact met (engineer) Gianpiero Lambiase gehad voordat ik op vakantie ging. Toen had ik mijn eigen ideeën en theorieën al, maar je staat constant in contact met het team over veranderingen en potentiële oplossingen. Desondanks is het in die twee weken voor iedereen even belangrijk om pauze te nemen. Ik zou niet zeggen een reset, maar gewoon even opladen en er weer vol voor gaan."

Maar zijn er fouten gemaakt in de ontwikkeling, of komen ze te laat? "Nee, maar sommige dingen zijn niet meteen opgevallen met de ontwikkeling. Dat zijn dan dingen die je analyseert en dan tevoorschijn komen. Ik kan daar niet te veel over in detail treden, maar we zijn druk bezig."

Als Max Verstappen of één van je andere gekozen favoriete coureurs de GP van Azerbeidzjan wint, keert Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit.

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Red Bull past opnieuw auto Verstappen aan