Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen spreekt zich fel uit tegen 'belachelijke' beschuldigingen op sociale media

Max Verstappen is op zijn zachtst gezegd klaar met alle giftige uitspraken die hij op social media ontvangt. Na de GP van Brazilië zag hij een vloedgolf aan negatieve reacties, waaronder ongewenste uitlatingen aan het adres van zijn familie.

Nadat Max Verstappen teamorders negeerde in de slotfase van de Grand Prix van Brazilië ging het los binnen en buiten Red Bull. De tweevoudig wereldkampioen moest teamgenoot Sergio Perez voorbij laten gaan, maar hij weigerde dit te doen. Een lading aan negatieve reacties was het gevolg. Het is niet de eerste keer dat er een groot aantal negatieve reacties af werd gevuurd richting de Red Bull-coureur. Onlangs werd bekend dat de Oostenrijkse renstal de budgetcap in 2021 had overschreden, wat voor verontwaardiging zorgde bij concurrenten en diens aanhangers. Verstappen ziet het niet als dezelfde zaken, zo legt hij uit aan een selecte groep Nederlandse media, waaronder RacingNews365 . "Ik vind het totaal een ander thema. Dit is persoonlijker, want het gaat uiteindelijk richting mijn familie en dan vind ik het wel te ver gaan", zo begint de Limburger. Ondanks de negatieve uitlatingen is Verstappen bezig aan een zeer goed seizoen, maar volgens de Nederlander spreken de resultaten niet voor zichzelf. "Ze moeten toch altijd iets negatiefs vinden. Resultaten kan je niet veel mee zeggen." Zelf houdt Verstappen zich niet veel bezig met sociale media. "Ik vind het meer negatieve aspecten hebben dan positieve, dat sowieso. Ik beheer het sowieso natuurlijk niet zelf en dat is maar beter ook."

Verstappen: "Ik ben altijd goed naar mijn teamgenoten geweest"

Vanwege het negeren van teamorders werd Verstappen door velen gezien als een onsportieve coureur tegenover teamgenoot Perez. "Maar het slaat nergens op dat ik werd neergezet alsof ik geen teamplayer ben en dat ik nergens naar omkijk, dat ik alleen maar naar mezelf kijk." "Dat terwijl ik altijd goed naar mijn teamgenoten ben geweest en naar het team toe. En dat terwijl ik altijd open sta om te helpen. Daarom vind ik het gewoon echt belachelijk wat heel veel mensen schreven, ook in deze paddock. Terwijl ze niet eens het echte verhaal kennen. Dat vind ik belachelijk." Het verhaal weet de buitenwereld inderdaad niet exact, maar tegelijkertijd wil Verstappen het echte verhaal niet delen. "Nee, dat houden we binnen het team. Dat gaan we gewoon niet zeggen. Je kan niet maar gewoon schrijven als je niet zeker weet wat er aan de hand is", aldus de Red Bull-coureur.

Viaplay
x
Max Marko neemt voorschot op F1-afscheid Verstappen