Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen start hectisch Formule 1-weekend, maar hoopt: "Afvinken en door"

De teller bij Max Verstappen staat dit seizoen op zes overwinningen. Hij hoopt daar de zevende aan toe te kunnen voegen, maar weet dat het geen zekerheidje is.

Natuurlijk is het Max Verstappen die de topfavoriet is voor de zege in 'zijn' Oostenrijk. Terwijl er tienduizenden Nederlanders zijn afgereisd naar de Red Bull Ring en er een heel mooi feestje van maken, gaat de Nederlander op jacht naar zijn zevende zege van het Formule 1-jaar. Toch zal het hem dit weekend niet makkelijk worden gemaakt, vertelt Verstappen aan onder meer RacingNews365 in Oostenrijk. Het is namelijk een sprintweekend, waardoor hij er meteen moet staan. Lastig? "Dat ligt een beetje aan het circuit en het heeft bijvoorbeeld ook met de simulator te maken." "Maar kijkend naar wat ik tot nu toe heb gedaan qua voorbereiding op dit circuit, voelt het allemaal wel goed aan. We zijn hier in het verleden ook altijd al sterk geweest, dus laten we hopen dat dat dit weekend ook het geval is. Met dit format kan het zeker wat hectischer zijn, maar dat is denk ik ook waarom ze het hebben gecreëerd."

Lastig circuit

Vorig jaar ging het niet altijd helemaal goed tijdens de sprintweekenden van Red Bull, want in Oostenrijk én Brazilië kon er niet gewonnen worden. Volgens de tweevoudig kampioen had dat echter niet met het format te maken. "Dat had denk ik niet per se met de sprint te maken, maar meer dat we dingen op de auto hadden gezet die we beter hadden moeten testen." Hoe dan ook, dit weekend moet Red Bull er gewoon weer staan. Het baantje in de Oostenrijkse heuvels ziet er op papier simpel uit, maar in de praktijk is dat niet het geval. Verstappen legt uit. "Dat zit 'm in de hoogteverschillen, de cambers en omdat er maar weinig bochten zijn." "Als je een klein foutje maakt, kan je dat door het lage aantal bochten minder makkelijk goed maken. Je kan niet alles perfect doen, ik denk niet dat er ooit echt een perfect kwalificatierondje is geweest. Hier is dat wel echt nodig, dus dat legt er nog meer druk op", aldus de Red Bull-coureur.

Afvinken

Maar met de steun van een enorm aantal Nederlanders en andere in oranje gehulde fans, moet dat goed komen. Went het al? "Dat went nooit echt", doelt Max op de 70.000 fans die vanuit Nederland zijn afgereisd naar de Red Bull Ring. "Maar het is wel heel mooi om te zien, vooral dat oranje overal. Bij het uitrijden zie je al die fans natuurlijk altijd zitten." Het campingleven slaat Verstappen echter liever over. "Ik vind het altijd leuk om een feestje te bouwen, maar het tentje had ik misschien overgeslagen, zeker als het warm is", lacht hij. Hoe dan ook, de 42e GP-zege van Verstappen ligt in het verschiet. Daar waar het jaren geleden nog heel speciaal was om een Grand Prix te winnen, zo is de glans er nu wel een klein beetje vanaf, moet de tweevoudig kampioen toegeven. "Het moment waarop je denkt 'dit was er weer een' is wel aangebroken." "Kijk, als je voor het kampioenschap vecht, dan heb je wel iets meer die gedachte. Als je niet voor de titel vecht en weet dat er niet altijd kansen liggen, dan is het sowieso wat specialer dan wanneer je weet dat je je op het seizoen als geheel moet focussen. In dat laatste geval is het iets meer 'afvinken en door'. Diezelfde vreugde als vroeger is er dan niet meer, maar dat is denk ik wel normaal. Dat is een goed iets denk ik!"

Viaplay
x
Trucje Verstappen verklaart opzienbarend Red Bull-trucje