Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen stelt duidelijk doel voor nieuw F1-seizoen: "Vorig jaar kan je niet toppen"

Met het ultradominante 2023 dat Red Bull en Max Verstappen achter de rug hebben, zijn de verwachtingen voor dit jaar hooggespannen. Volgens Verstappen is het niet het doel om vorig jaar te overtreffen.

Verstappen 2024 helmet
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Will Cornelius / Content Pool

Max Verstappen won in 2023 maar liefst 19 van de 22 races in de Formule 1. Als hij vanaf poleposition vertrok zag de concurrentie hem vrijwel nooit meer terug en zelfs als de Nederlander vanuit het middenveld moest starten, was de kans vrij groot dat de drievoudig wereldkampioen alsnog de overwinning naar zich toe trok. De combinatie van auto, de RB19 en coureur, Verstappen, was in de historie van de Formule 1 waarschijnlijk nog nooit zo goed als vorig jaar.

Dat zorgt gelijk voor de nodige verwachtingen voor komend jaar, maar Verstappen verwacht niet dat Red Bull 2023 kan overtreffen. "Dat zal heel erg moeilijk worden. Ik denk niet dat het ons doel is, het gaat erom om opnieuw een competitieve auto te hebben. En ik probeer het beste uit mezelf te halen. Alleen de tijd zal ons leren hoe snel we zijn, al leren de mensen om ons heen ook steeds meer. Het is dan ook niet aan ons om te zien hoe goed het jaar zal zijn. Want als je meer concurrentie van verschillende teams hebt, des te moeilijker het is om races te winnen", zo vertelt Verstappen in gesprek met verschillende media, waaronder RacingNews365.

Daarbij doelt hij onder meer op het team van McLaren met Lando Norris en Oscar Piastri in de cockpit. "McLaren is zeker qua line-up heel sterk, alleen ik weet het niet wat de auto brengt. Ik weet niet wat zij in een petto hebben voor Bahrein, dus dat is moeilijk om te zeggen", zo laat Verstappen zich nog niet teveel uit over de concurrentie. "Ik heb het druk genoeg met mezelf en het team. Daar focussen we ons op en dat is het enige wat we kunnen controleren", aldus de Nederlander.

'Hoop een constant seizoen te rijden'

Hij hoopt stiekem wel dat het veld wat dichter bij elkaar zit. "Ik vind het natuurlijk leuk om races te winnen zoals we vorig jaar hebben gedaan. Voor de sport als geheel is het beter om meer teams van voren te hebben. Als de regels een tijdje hetzelfde blijven, dan komt iedereen wat dichter bij elkaar", aldus Verstappen.

Heeft de drievoudig wereldkampioen nog nieuwe uitdagingen voor zichzelf in 2024? "Ik hoop gewoon een constant seizoen te draaien. Dat ik elk weekend uit de auto kan stappen en dat ik kan zeggen: het was gewoon een sterk weekend. Natuurlijk kan ik niet altijd helemaal blij zijn met alles in een weekend. Maar ik probeer het gewoon zo strak mogelijk te houden", zo legt de drievoudig wereldkampioen uit.

Met het langste Formule 1-seizoen voor de boeg is het de vraag of Verstappen genoeg energie heeft voor 2024. Maar daaraan is bij de Nederlander geen gebrek. "Hetzelfde als vorig jaar om eerlijk te zijn. Je gaat mee in de flow en natuurlijk is het seizoen wat langer. Maar als je eenmaal in het midden van het seizoen bent aanbeland dan zit je in de F1-modus. Je kunt jezelf nooit volledig uitschakelen en je gaat dus maar door", aldus Verstappen.

"Ik heb hier plezier in en ik vind het leuk wat ik doe. En natuurlijk wil je succesvol zijn en wil je weer proberen om zoveel mogelijk races te winnen. Maar als de auto goed is, komt dat vanzelf", zo sluit de Nederlander af.

Ook interessant:

Verstappen wacht cruciale vuurdoop met Red Bull in Bahrein

Ja, beste Formule 1-fan, niet alleen de Formule 1-begint weer, maar ook de RacingNews365 Formule 1-podcast is terug van weggeweest. En dat na toch wel een enerverende winterperiode. Beluister 'm hieronder! Liever via YouTube? Dat kan ook. Dan druk je op deze link.

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen Marko houdt rekening met vervelende 'verrassing' voor Max in China