Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen stipt achilleshiel Red Bull aan: "Andere teams halen daar iets meer uit"

Max Verstappen domineerde in Bahrein. Poleposition, de zege en de snelste raceronde, het kon niet op. Toch weet de Nederlander een achilleshiel van Red Bull aan te wijzen.

Verstappen Bahrain
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Max Verstappen en de RB20: het lijkt één geheel te zijn. De regerend wereldkampioen liet de concurrentie vertwijfeld achter met een dominant optreden in Bahrein. Verstappen pakte met een marge van twee tienden poleposition en verdween vanaf de eerste ronde van de race aan de horizon. De Nederlander weet echter dondersgoed waar Red Bull nog in moet verbeteren: de snelheid over één ronde. Verstappen legt het uit.

"Ik denk dat we om de een of andere reden niet geweldig presteren over één ronde", vertelt Verstappen tegenover onder meer RacingNews365. "Gelukkig is de auto op de meeste circuits heel goed in de race. Normaal gesproken focus je je ook iets meer op de race, maar het lijkt erop dat andere teams iets meer uit één ronde kunnen halen. Daar gaan we voor de komende races naar kijken."

Dominantie

Verstappen was ontzettend tevreden over de RB20 in Bahrein, maar blijft voorzichtig als het over de rest van het seizoen gaat. De Red Bull-coureur denkt nog niet aan een dominantie zoals in 2023. "Ik bekijk het van race tot race, want er zijn zoveel verschillende scenario's. Het circuit in Bahrein is zeer specifiek en we presteren hier altijd goed. Ik wil nog niet aan dat soort dingen denken en alleen maar bezig zijn met zaken die ik vanaf de volgende race kan verbeteren. Ik kijk niet te ver vooruit."

Om zijn woorden kracht bij te zetten, verwijst Verstappen nog eens naar de kwalificatie voor de Grand Prix van Bahrein. "Je zag in de kwalificatie dat het erg dicht bij elkaar zat. Er zijn dingen die we beter kunnen doen en daar gaan we ons de komende races op richten."

Praat mee!

Viaplay
x
Breaking Ricciardo keihard gestraft na GP China