Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen stipt cruciaal punt aan voor Red Bull na Ferrari-drama

Max Verstappen weet op welke manier hij en zijn team aan het einde van de Formule 1-rit 2022 met de titels aan de haal kunnen gaan. Dan moeten ze vooral niet doen wat Ferrari afgelopen weken doet.

Ferrari-motorpech heeft Charles Leclerc de afgelopen weken hard getroffen. De Monegask viel zowel in Spanje als in Azerbeidzjan uit toen zijn Italiaanse krachtbron de geest gaf. Daarmee staat hij net als Max Verstappen op twee uitvalbeurten door technische problemen. De Nederlander merkt dan ook op dat de twee coureurs weer 'gelijk' staan wat betreft de pech die ze de afgelopen maanden hebben moeten incasseren. "Wij hebben aan het begin van het Formule 1-seizoen 2022 natuurlijk ook wat ongeluk gehad", zo doelt Verstappen op de motorproblemen in Bahrein en in Australië, waarbij hij zeker 36 punten is misgelopen. "We wisten als Red Bull-team zijnde daarom dat we een inhaalslag zouden moeten gaan maken, maar nu lijkt het erop dat het weer 'gelijk staat' als we kijken naar de pech die de twee teams hebben gehad."

Consistency is key

Sinds zijn uitvalbeurt in Australië scoorde Verstappen vier overwinningen en een derde plek. Na zijn vijfde zege van het seizoen merkt de regerend kampioen op dat hij goede zaken heeft gedaan. Het is namelijk niet altijd even simpel om zo veel punten te scoren in achtereenvolgende races. Hij benadrukt dat dat wel een must is als hij uiteindelijk voor de titel wil gaan. "Je moet elk weekend punten pakken als je echt voor het kampioenschap wilt strijden. Iedereen weet natuurlijk hoe belangrijk dat is en natuurlijk probeert iedereen ook elk weekend zoveel mogelijk punten te scoren, maar het is niet altijd een makkelijke opgave om dat te bereiken", redeneert Max.

Horner rekent zich nog niet rijk

Alhoewel Red Bull al een prachtig aantal van zes overwinningen in acht races tijd heeft geboekt, weet teambaas Christian Horner ook maar al te goed dat Ferrari nog lang niet kan worden afgeschreven. Afgelopen weekend waren de Italianen wederom razendsnel. "Als we kijken naar de pace, dan is Ferrari snel geweest. Ze domineren op zaterdag, maar wij hebben geprofiteerd van hun pech. Tot op een zekere hoogte is het zonde, want ik had graag gezien hoe de race was afgelopen. We hadden een goede auto en hadden denk ik Charles verslagen met onze strategie. Zeker weten zullen we dat niet." Zoals Ferrari zelf wel al heeft bewezen, kan een leiding in het kampioenschap al snel weer als sneeuw voor de zon verdwijnen. "Het belangrijkste is dat we hebben weten te profiteren en veel punten hebben gescoord. Onze voorsprong in het kampioenschap ziet er gezond uit, maar we zien hoe snel het kan veranderen", aldus de Britse teambaas.

Viaplay
x
Verstappen Marko schrikt van vorm Red Bull: "Als Verstappen dat niet lukt, is er iets goed mis"