Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Max Verstappen

Verstappen stipt persoonlijke verbeterpunten voor F1-seizoen 2022 aan

Max Verstappen heeft zijn eerste wereldtitel te pakken, maar de Red Bull-coureur heeft voor zichzelf nog een aantal verbeterpunten voor het komende seizoen in de Formule 1 geformuleerd..

Max Verstappen moet toegeven dat er nog het een en ander valt te verbeteren, ondanks het veroveren van de wereldtitel Formule 1. De Nederlander won afgelopen seizoen tien races en stond het overgrote deel van de race-weekenden op het podium. Toch wordt hij er niet hoogmoedig van. "Ik heb altijd tegen mijzelf gezegd dat je niet perfect kan zijn", aldus Verstappen in gesprek met CarNext.

"Laten we zeggen dat als je op 98 procent zit, of hoe je het ook wil noemen, dat ik altijd naar iets waarin ik kan verbeteren. Het is niet dat ik ergens enorm tekortschiet, maar er zijn wel kleinere dingen, bijvoorbeeld hoe ik een weekend beter kan aanpakken. Hoe kan ik mijzelf beter voorbereiden? Hoe kan ik ervoor zorgen dat ik een betere balans vind tussen de kwalificatie en de race? Dat soort dingen."

Verstappen verwacht weer wat te leren in 2022

Met de nieuwe reglementen die in 2022 van kracht gaan, ziet Verstappen een aantal nieuwe uitdagingen. "De banden zullen weer anders zijn, dus je moet dat ook weer gaan leren", legt de regerend wereldkampioen uit. "Maar bij dat soort dingen bekijk je: wat weet ik al door eerder opgedane ervaring?"

Vreest Verstappen dat hij nooit meer kan tippen aan het afgelopen F1-seizoen? "Ik hoef hier niet op te verbeteren", zegt hij grappend. "Voor mij hoeft het niet elk jaar zo te zijn. Ik denk niet dat je het dan lang volhoudt in de Formule 1! Maar natuurlijk ben ik blij met hoe het is verlopen."

Ook interessant:

Formule 1-weekend gaat volledig op de schop, dit zijn de grootste veranderingen!

Niet alleen de auto's zullen komende seizoen anders zijn, ook de weekendschema's van de Grands Prix worden aangepast. Wat er allemaal aangepast wordt zie je in de video hieronder.

3 reacties

RN365 Special
Waarom het stuiterende Mercedes eens heel goed in de Formule 1-spiegel moet kijken

Bij Mercedes zou men graag zien dat er iets wordt gedaan aan de stuiterproblemen in de Formule 1, maar zoals onze technisch F1-analist Paolo Filisetti redeneert en uitlegt, moet het team bij zichzelf ten rade gaan en er geen politiek spelletje van maken.

Lees meer
Viaplay
x
Breaking Goed nieuws voor Ferrari: FIA versoepelt F1-motorregels