Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen tast in duister over aanpassingen circuit: "Hopelijk is dit de juiste manier"

Voorafgaand aan de Grand Prix van Oostenrijk zijn de nodige dingen veranderd aan de Red Bull Ring. Zo liggen er meer grindbakken om ervoor te zorgen dat er minder waarschuwingen voor track limits worden uitgedeeld. Max Verstappen weet het zo niet of het de beste oplossing is.

Verstappen Austria
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

De Grand Prix van Oostenrijk stond vorig jaar vooral in het teken van de vele track limits. Om dat te verminderen zijn 'variabele' grindbakken geplaatst tegen de kerbstones, waardoor de track limit-problemen opgelost zouden moeten zijn. Verder zijn in bocht 1, 3, 4 én 6 de witte lijnen verplaatst, waardoor de bestaande grindbakken dichter bij de baan liggen.

Hoe kijkt Max Verstappen naar de nieuwe maatregelen? "Over het algemeen is het een geweldig circuit om te rijden. Ik heb er altijd erg van genoten en vooral van de snelle bochten", zo vertelt Verstappen tegenover onder meer RacingNews365. "Met de lay-out die het circuit heeft, met de run-offs daarachter, heb je het altijd wel over track limits." 

"En het is ook een beetje een probleem dat de banden gedurende een rondje oververhit raken. De voorbanden worden heel erg heet. Op een natuurlijke wijze onderstuur je wijd en soms gebeurt het al bij de entry van de bocht, dat je bij het uitkomen op de exit een paar millimeter te ver zit. En dan wordt er een overschrijding van de track limit gemeld. Ik hoop gewoon dat het met het grind misschien een beetje wordt gestopt."

Verstappen vervolgt: "Je moet wat voorzichtiger en wat preciezer zijn, we zullen dus zien of dit de juiste manier is. Ik denk ook dat niemand op dit moment een duidelijke oplossing heeft wat het beste is. We delen de baan natuurlijk ook met de MotoGP en andere raceklasses. Het is wat lastig om op dit moment de beste oplossing te vinden", zo sluit de Nederlander af.

Ook interessant:

Win gouden tickets voor GP België!

Abonneer je nu op ons YouTube-kanaal en maak kans op gouden tickets!

Unibet heeft een super stunt! Win 30x jouw inzet bij een zege van jouw favoriete coureur in Hongarije. Wordt het Max, Lando, Lewis of toch George of Oscar?

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Live Reacties na degelijke tweede training voor Verstappen in Hongarije